SUA: Militarii ruși suferă de foame și degerături 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Militarii ruși suferă de degerături și luptă pentru a avea acces la hrană, afirmă un oficial american din domeniul apărării, citat de Sky News.

Există unele indicii că soldații ruși suferă de degerături din cauza faptului că nu au echipament adecvat pentru vreme rece, a declarat un oficial american din domeniul apărării.

Vorbind sub protecția anonimatului, oficialul a adăugat că forțele rusești luptă să aibă acces la combustibil și alimente.

Acesta a mai spus că Rusia explorează modalități de realimentare a trupelor sale și ia în considerare aducerea de întăriri la sol.

Informația apare în contextul în care Ministerul ucrainean al Apărării a afirmat că peste 200 de soldați ruși refuză să participe la luptă, relatează Mediafax. 

SUA vrea să continue relațiile diplomatice cu Rusia

 

Statele Unite nu intenţionează să închidă reprezentanţa diplomatică de la Moscova, a declarat marţi ambasadorul american, John Sullivan, evidenţiind importanţa menţinerii contactelor bilaterale, deşi a observat, în contextul tensiunilor, că Rusia pare a vrea întreruperea legăturilor.

"Vreau să spun foarte clar că Statele Unite nu au nicio intenţie de a închide Ambasada de la Moscova, preşedintele Biden nu intenţionează să îmi ceară retragerea la Washington. Ştiu foarte bine din conversaţiile preşedintelui cu secretarul de Stat Antony Blinken cât de important este să avem reprezentare diplomatică în Rusia", a declarat John Sullivan, într-un interviu acordat publicaţiei ruse Novaia Gazeta, conform agenţiei Interfax.

"Cu toate acestea, am observat semnale din partea conducerii politice a Rusiei că ar putea fi întrerupte relaţiile diplomatice. Am observat ieri un comunicat al Ministerului rus de Externe prin care se sugera că ar putea fi întrerupte relaţiile diplomatice dintre ţările noastre. Nu s-a spus direct, dar a fost făcută o astfel de ameninţare. În acest context, noi trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de evenimente. Dar aş vrea să subliniez că Statele Unite nu doresc acest lucru", a precizat John Sullivan.

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat luni, potrivit agenţiei Reuters, că ambasadorul John Sullivan a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Potrivit Departamentului de Stat, ambasadorul american le-a cerut oficialilor guvernamentali de la Moscova să respecte reglementările internaţionale şi să permită acces consular la cetăţenii americani deţinuţi în Rusia. Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a afirmat că autorităţile ruse nu au oferit acces consular la jucătoarea de baschet Brittney Griner, arestată pentru deţinere de substanţe interzise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel