SUA. Joe Biden, preşedinte. Congresul a confirmat

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Congresul american a terminat de numărat voturile Colegiului Electoral și a confirmat victoria președintelui ales Joe Biden după o zi haotică, cu proteste care au dus la patru decese și i-a obligat pe parlamentari să evacueze Capitolul, anunță CNBC.

În pofida obiecțiilor din partea republicanilor față de rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.

Biden este programat să devină al 46-lea președinte al SUA pe 20 ianuarie.

 

Donald Trump anunţă că îşi predă mandatul

 

Într-o declarație pe Twitter difuzată de un oficial de la Casa Albă, Donald Trump vorbește de o tranziție ordonată pe 20 ianuarie, cînd joe Biden va prelua funcția de președinte al Statelor Unite.

„Deși sunt în dezacord total cu rezultatul alegerilor, iar faptele îmi dau dreptate, va fi o tranziție ordonată pe 20 ianuarie. Am spus mereu că voi continua lupta noastră ca să ne asigurăm că doar voturile legale au fost numărate. Asta reprezintă sfârșitul celui mai grozav prim mandat din istoria prezidențială, dar este doar începutul luptei noastră să facem America măreață din Nou!", arată mesajul lui Donald Trump postat de Dan Scavino, White House Deputy Chief of Staff.

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost blocat de companie.

Congresul american a confirmat victoria președintelui ales Joe Biden după o zi haotică, cu proteste care au dus la patru decese și i-a obligat pe parlamentari să evacueze Capitolul.

Biden este programat să devină al 46-lea președinte al SUA pe 20 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel