SUA acceptă ca turiștii să fie vaccinați anti Covid cu doze mixte. Ce restricții au românii

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunțat că SUA vor accepta doze mixte de vaccinuri împotriva coronavirusului de la călătorii internaționali.

CDC a declarat, că va accepta orice vaccin autorizat pentru utilizare de către autoritățile de reglementare din SUA sau de către Organizația Mondială a Sănătății. "În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaștem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte țări, astfel că ar trebui să fie acceptat pentru interpretarea înregistrărilor de vaccinuri", a declarat o purtătoare de cuvânt a CDC, transmite antena3.ro care citează Reuters.

Noile cerințe de vaccinare pentru cetățenii străini care călătoresc în Statele Unite vor fi aplicate începând cu 8 noiembrie pentru vizitatorii care trec frontierele terestre, precum și pentru cei ce vin cu avionul.

Cum se va călători în SUA. Ce restricții au românii care vor să ajungă în SUA

 Cei care sosesc cu avionul, Statele Unite vor solicita, pe lângă dovada vaccinării şi un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare şi stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contacţilor, relatează sursa citată.

Pentru calea terestră, Casa Albă a anunţat săptămâna aceasta că ridicarea restricţiilor se va face în două etape. Începând cu 8 noiembrie, vor putea trece graniţa Canadei sau a Mexicului persoanele care vin din motive considerate „neesenţiale”, chiar turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele care vin din motive  bine întemeiate, necesare. Șoferii de camioane sunt scutiți de restricții, informează Casa Albă.

Se schimbă regulile din 2022

 

Din anul 2022, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec frontierele terestre, indiferent de motivul pentru care intră pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19, se arată în comunicatul Casei Albe.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel