Studenții ROMÂNI stau la COADĂ să voteze: „Nu poți tânji la schimbare dacă nu schimbi tu ceva”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

Zeci de tineri sunt, în permanență, la coadă la secția de vot numărul 158 din Iași, la care sunt așteptați să voteze studenții Universității Tehnice. Peste 650 de persoane și-au exprimat deja aici opțiunea electorală, pe listele suplimentare.

Cele mai multe voturi pe listele suplimentare dintr-o secție din județul Iași s-au înregistrat la Facultatea de Chimie, acolo unde sunt amplasate urnele pentru studenții din campusul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi" din Iași. Încă de la orele prânzului se stă la rând la secția de votare nr 158. Unii studenți spun că așteptarea a durat chiar și mai bine de o oră.

„Pentru schimbare (n.r.-am votat). Pentru sistemul medical, în învățământ, în toate sistemele, pentru că nu se mai poate. Am așteptat o oră și zece minute, destul de mult, se putea și mai bine, se putea o organizare mai bună", a declarat Ana Maria, una dintre tinerele care a votat la secția 158.

„Am votat pentru schimbare. Cred că nu ai dreptul să tânjești la schimbare dacă nu schimbi în primul rând ceva la tine", a explicat Raul, un alt student.

„Am votat pentru umătorul președinte ce va conduce țara în următorii 5 ani, 5 ani cruciali pentru a redobândi demnitatea românilor", a spus un alt tânăr prezent la secția 158.

„Pentru o Românie mai bună, pentru un viitor mai bun. Suntem tineri, avem viitorul înainte și sperăm la o schimbare majoră. Merită (n.r.-cât am stat la rând), nu contează, mult, puțin, merită pentru un viitor mai bun", a spus un student.

La secția 158 sunt înscrise pe listele permanente 1.402 persoane, însă doar aproape 260 dintre ele s-au prezentat până la această oră la urne. Chiar și așa, prezența la vot în această secție depășește 65 de procente, datorită voturilor pe listele suplimentare. Peste 650 de cetățeni cu drept de vot și-au exprimat opțiunea electorală aici pe astfel de liste.

Alte secții la care își pot exercita dreptul la vot cei cu viză de flotant în Iași, fie că sunt elevi, fie studenți au fost deschise în zona campusurilor Universităților „Alexandru Ioan Cuza" și „Ion Ionescu de la Brad". La secția de votare de la USAMV „Ion Ionescu de la Brad" au votat pe liste suplimentare peste 470 de persoane, la Colegiul „Negruzzi" mai bine de 500 de cetățeni cu drept de vot, iar la Liceul „Grigore Moisil" puțin peste 500 de persoane, anunță Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel