Ştirile serii, 18 iulie: Fii la curent cu cele mai importante subiecte ale momentului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile serii, 18 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei. 

-> Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că autorităţile centrale nu iau în calcul, în momentul de faţă, nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale din luna septembrie. Detalii AICI.

-> După schimbul de replici pe Facebook de vineri, pe rețeaua socială continuă disputele de la distanță între foști miniștri din Cabinetul Viorica Dăncilă. Sâmbătă dimineața, Ana Birchall l-a acuzat pe Tudorel Toader de „tupeu ordinar”, în timp ce fostul ministru al Justiției a sugerat că Lia Olguța Vasilescu nu-și mai aduce aminte de subiectul directivei privind spălarea banilor pentru că nu are minte. Declarații AICI.

-> Un pacient din Timișoara, care a refuzat tratamentul pentru COVID-19, a murit sâmbătă la terapie intensivă. Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” cu o formă medie a bolii. Le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”. Mai multe informații AICI.

-> Curtea Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, spital din prima linie COVID-19, a fost sâmbătă plină cu ambulanțe care au adus pacienți. Imaginea a fost făcută publică de Maria Nițescu, medic la Institutul Matei Balș. FOTO și declarații AICI.

-> Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că numărul de decese provocate de infecția cu coronavirus a pacienților va fi din ce în ce mai ridicat în România. Până în prezent au fost raportate peste 2.000 de decese și peste 36.000 de infectări cu COVID. Declarația lui Arafat AICI.

 

Ştiri despre și pentru românii din Diaspora 

 

-> O fetiță româncă, în vârstă de 13 ani, a murit astăzi la spitalul Santobono din Napoli, Italia, după trei zile de agonie. Povestea pe larg AICI.

-> Un șofer român de camion, în vârstă de 32 de ani, a fost implicat într-un accident mortal joi dimineață, pe strada provincială 91, din Bolgare, o comună din provincia Bergamo, Italia.  Mai multe informații AICI.

-> Cel puţin o persoană a murit, iar alte 15 au fost rănite după ce un camion a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă din Germania, anunţă autorităţile locale. Informații AICI.

-> Marius Alin Marinică, în vârstă de 27 de ani, care a omorât patru tineri nevinovați într-un cumplit accident produs la Jesolo, Italia, în iulie 2019, a primit astăzi pedeapsa finală. Mai multe amănunte AICI.

-> Un român infectat cu COVID, carantinat într-un hotel din Lefkada, Grecia se plânge că nu a fost consultat de niciun medic timp de mai multe zile. Detali AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel