Orban: Statul va asigura plata șomajului pentru românii afectați de epidemia de coronavirus

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Plată șomaj tehnic de la bugetul de stat. Premierul Ludovic Orban a anunțat, în urmă cu puțin timp, o serie de măsuri economice adoptate de Guvernul României pentru a reduce efectele economice ale epidemiei de SARS-COV-2.  

Premierul Ludovic Orban anunță asigurarea plății șomajului tehnic din bugetul fondului de șomaj: 75 % din salariul brut, dar nu mai mutl de 75 % din salariul mediu brut. Bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale va fi, de asemenea, majorat.

"O măsură foarte importantă pe care am luat-o este aceea de a asigura plata șomajului tehnic, plata angajaților care intră în șomaj tehnic din bugetul ministerului Muncii, prin intermediul ANOFM, din bugetul de șomaj. Am luat această decizie pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie. Multe companii nu au capacitatea, pentru că li s-au redus veniturile, de a asigura plata salariilor angajațiilor. 

Decizia este de a plăti din bugetul fondului de șomaj 75% din salariul brut, cât este indemnizația lunară pentru perioada de șomaj tehnic. Nu mai mult de 75% din salariul mediu brut", a spus premierul Orban, joi dimineață.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel