Dăncilă se face că nu vede inflația: Suntem pe drumul cel bun!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul ședinței de guvern că, potrivit datelor oficiale, câştigul salarial mediu nominal net este, în luna februarie, mai mare cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dăncilă a uitat însă să precizeze cât este rata inflației.

În timp ce Viorica Dăncilă se laudă cu creșterea salariului, Institutul Național de Statistică anunța creșterea prețurilor. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la legume și fructe, dar și la combustibil. 

"Creşterea economică se vede şi în buzunarul românilor. Datele oficiale arată că, în luna februarie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 2.933 de lei. Sunt date care dovedesc eficienţa măsurilor luate de Guvernul PSD - ALDE pentru creşterea veniturilor populaţiei şi stimularea mediului de afaceri. Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun şi trebuie să continuăm punerea în aplicare a programului de guvernare", a declarat Dăncilă.

INS însă spune că rata anuală a inflaţiei a crescut şi în martie, la 4,03%, cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat la cartofi (26,6%) și la conservele de legume (20,63).

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,45%, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 4,15%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 3,18%.

Faţă de decembrie, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la cartofi (26,33%), alte legume şi conserve de legume (20,63%) şi citrice (10,28%).

Toate aceste creșteri de prețuri nu fac decât să ducă la diminuarea puterii de cumpărare a românilor, lucru pe care Dăncilă l-a trecut cu vederea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel