Dăncilă se face că nu vede inflația: Suntem pe drumul cel bun!

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul ședinței de guvern că, potrivit datelor oficiale, câştigul salarial mediu nominal net este, în luna februarie, mai mare cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dăncilă a uitat însă să precizeze cât este rata inflației.

În timp ce Viorica Dăncilă se laudă cu creșterea salariului, Institutul Național de Statistică anunța creșterea prețurilor. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la legume și fructe, dar și la combustibil. 

"Creşterea economică se vede şi în buzunarul românilor. Datele oficiale arată că, în luna februarie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 17,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 2.933 de lei. Sunt date care dovedesc eficienţa măsurilor luate de Guvernul PSD - ALDE pentru creşterea veniturilor populaţiei şi stimularea mediului de afaceri. Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun şi trebuie să continuăm punerea în aplicare a programului de guvernare", a declarat Dăncilă.

INS însă spune că rata anuală a inflaţiei a crescut şi în martie, la 4,03%, cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat la cartofi (26,6%) și la conservele de legume (20,63).

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,45%, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 4,15%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 3,18%.

Faţă de decembrie, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la cartofi (26,33%), alte legume şi conserve de legume (20,63%) şi citrice (10,28%).

Toate aceste creșteri de prețuri nu fac decât să ducă la diminuarea puterii de cumpărare a românilor, lucru pe care Dăncilă l-a trecut cu vederea.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27