Starea de urgență ar putea fi prelungită. Dancă: „Sunt toate scenariile pe masă pentru 15 mai”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Relaxarea așteptată după 15 mai e un obiectiv pe care ni-l dorim, dar trebuie să fim foarte vigilenți în continuare pentru ca situația să nu scape de sub control, a declarat astăzi, la Digi24, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

El a subliniat că măsurile nepopulare au limitat răspândirea infecției și că românii au înțeles și respectat în mare parte aceste recomandări.

„Este esențial cum vor respecta noile condiții după 15 mai. O relaxare bruscă nu credem că e posibilă. Toate măsurile trebuie adoptate gradual. E prematur s vorbim care va fi scenariul cel mai plauzibil. Măsurile de relaxare nu trebuie să reducă nivelul de conformare al populației”, a declarat Dancă.

„Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență, există scenariul modificării acestei situații și declararea stării de alertă, care să permită autorităților adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, așa cum există și posibilitatea renunțării la situația de urgență și de a derula o campanie de informare amplă în rândul populației astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităților să fie unul foarte ridicat", a spus Ionel Dancă, sâmbătă, la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel