EXCLUSIV  "Spun că n-au mâncat așa ceva în viața lor". Preparatul pentru care englezii fac coadă la cofetăria unor românce din Anglia - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Două românce au deschis o cofetărie lângă Londra și i-au cucerit pe englezi cu prăjiturile noastre tradiționale
Două românce au deschis o cofetărie lângă Londra și i-au cucerit pe englezi cu prăjiturile noastre tradiționale

Claudia Matei și Andreea Dinulescu, cele două românce care dețin cofetăria Krantz Bakery din Watford, o localitate de lânga Londra, au povestit, în emisiunea Departe de România, care sunt prăjiturile românești pe placul englezilor. 

Cele două românce vând în cofetăria lor prăjituri clasice românești, dar și preparate inspirate din preparatele italiene, rusești sau ungurești.

"Avem prăjiturile clasice românești, cum e savarina, amandina, ecler, diplomat, boema. Dar avem și alte prăjituri, rețete italiene, încercăm să facem ceva și englezesc, cum e Carrot Cake, Victoria. Avem și Medovic, care este rusesc, Doboș care în parte este unguresc. Facem un mix de multe rețete", spun cele două, în emisiunea difuzată pe ȘtiriDiaspora și DCNews.

"Reușiți să obțineți gustul prăjiturilor românești cu ingredientele disponibile acolo?", a întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

"Ne spun că n-au mâncat așa ceva în viața lor"

 

"Da! Englezii au ingrediente bune în ceea ce privește untul, laptele, frișca naturală. Plus că încercăm să folosim rețetele cât mai tradiționale, cum erau ele acum 20 de ani, rețetele originale. Chiar avem o clientă mai în vârstă care vine des la savarină. Când a gustat prima dată a zis nu a mai mâncat așa o savarină. A numit-o Baba pentru că în italiană se cheamă baba. 'Nu am mai mâncat de 20 de ani așa o savarină bună'.

Ne-a spus că o dată se făceau și aici, un pic o altă formă, dar se făceau. Acum nu mai sunt, nu știu ce motiv. Probabil că nu se mai folosesc ingrediente naturale în cofetării. Noi am reluat acest obicei. Dânsa vine o dată la câteva zile și cumpără savarină.

Avem alți clienți care vin foarte des să ia diplomat. La fel au spus, că n-au mâncat așa ceva în viața lor. Surprinzător și amandina care nu este chiar pe toate gusturile, fiind foarte dulce, cu fondant, cu rom, dar e foarte apreciată, foarte, foarte apreciată", spun Claudia și Andreea.

Urmărește emisiunea integrală:

 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel