Sportivă rusă, discurs care a provocat indignarea, chiar în faţa lui Vladimir Putin - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sportivă rusă, discurs care a provocat indignarea, chiar în faţa lui Vladimir Putin - VIDEO
Sportivă rusă, discurs care a provocat indignarea, chiar în faţa lui Vladimir Putin - VIDEO

Veronika Stepanova (21 de ani), campioană olimpică la schi fond la Beijing, a fost unul dintre sportivii decorați de Vladimir Putin, la Kremlin, marți.

Tânăra sportivă a ținut și un discurs la Kremlin, care s-a viralizat pe rețelele sociale și a provocat indignarea fanilor, anunță DigiSport. Veronika Stepanova a ținut să laude regimul lui Vladimir Putin, început cu un an înainte să se nască sportiva, și a făcut, indirect, și o referire la războiul din Ucraina.

„M-am născut în ianuarie 2001. În faţa ochilor mei, Rusia a devenit din nou puternică, mândră şi prosperă. Nu le place tuturor, asta este evident. Dar suntem pe drumul cel bun şi cu siguranţă vom câştiga, aşa cum am făcut-o la Jocurile Olimpice. Sunt foarte mândră să primesc astăzi o asemenea onoare de la preşedintele ţării noastre. Vă mulţumesc mult pentru că aţi ridicat steagul ţării! Şi nu vom lăsa această medalie de aur să plece, asta este o promisiune”, a spus Veronika Stepanova, în fața lui Vladimir Putin.

 

 

Alexandr Dolgopolov, reacție dură după discursul Veronikăi Stepanova

 

Fostul jucător de tenis ucrainean Alexandr Dolgopolov a reacționat pe Twitter după ce a văzut discursul rusoacei, pe care l-a condamnat, și a evidențiat partea în care Veronika Stepanova a făcut referire la război.

„Așadar, Veronika Stepanova, campioană olimpică, spune literalmente 'Rusia e pe drumul cel bun și, cu certitudine, vom câștiga, așa cum am făcut-o și la Jocurile Olimpice'. Parcă sportivii ruși nu aveau legături cu politica, parcă erau nevinovați. Da, cu siguranță!”, a fost mesajul fostului tenismen, care a făcut referire la argumentele oferite de cei care s-au poziționat împotriva sancțiunilor dictate împotriva sportivilor ruși din cauza războiului.

Elina Svitolina, jucătoare de tenis din Ucraina, a comentat la postarea lui Alexandr Dolgopolov, cu un emoticon prin care își manifesta indignarea.

 

Cum a reacționat Veronika Stepanova după ce discursul ei pro-Putin a făcut înconjurul lumii. „Sunt mândră!”

 

Mesajul pro-Putin a a tras foarte multe comentarii, astfel că sportiva a simțit nevoia să vină și cu explicații.

„Sunt mândră de premiul primit, Ordinul Prieteniei, și sunt mândră pentru că mi-a fost înmânat de Președintele marii noastre țări. Tot ceea ce am spus ea la ceremonia de premiere de la Kremlin sunt sentimentele mele, gândurile mele.

Nu văd niciun motiv ca să le ascund. Mă bucur că a apărut o oportunitate specială pentru a le exprima. Consecințe negative pentru cariera mea internațională? Nu am de ce să mă tem!

Tuturor celor care sunt cu mine, le dau mâna. Suntem împreună, avem dreptate și vom câștiga!

Tuturor celor care nu sunt de acord cu mine, ei bine, vă respect părerea. Sunt sigur că și voi o veți respecta pe a mea”, a scris Stepanova, pe Instagram.

Unul dintre sportivii prezenți la Kremlin a fost patinatoarea Kamila Valieva, în vârstă de 16 ani, care a făcut parte din echipa Comitetului Olimpic Rus care a cucerit medalia de aur la Beijing, însă a fost ulterior testată pozitiv la o substanță interzisă, ceea ce a dus la anularea ceremoniei de acordare a premiilor.

Vladimir Putin a ținut să o încurajeze pe tânăra sportivă: „Cel mai important este să nu dai atenţie comentariilor apărute. Eşti o fată foarte tânără, la o asemenea vârstă este greu să suporţi un astfel de val de critici, astfel de atacuri”, iar Kamila Valieva i-a răspuns: „Totul a trecut deja”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel