Spitalul Metropolitan din București va costa un miliard de euro

Narcis Popa / 13 dec 2019, 16:37 Salveaza PDF Comentarii

Primăria Capitalei vrea să investească o sumă uriașă pentru construcția Spitalului Metropolitan și a celorlalte construcții adiacente, respectiv 4,7 miliarde de lei (aproape un miliard de euro). Zilele trecute, Gabriela Firea a comunicat doar suma pentru Spital, care este de 400 de milioane de euro.

„Spitalul Metropolitan este mai mult decât un spital, este un concept nou pentru România, deoarece acest obiectiv va îngloba nu numai un spital, ci și locuințe pentru doctori, spații hoteliere pentru pacienți și pentru familiile acestora, creșă și grădiniță pentru copiii personalului medical sau sălă de cursuri”, se arată într-un proiect privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție, care se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de săptămâna viitoare.

Potrivit proiectului, suma totală, care presupune construcția spitalului cât și a celorlalte funcțiuni menționate mai sus, este de 4,7 miliarde de lei, adică aproape un miliard de euo (984 milioane de euro).

Zilele trecute, primarul general al Capitalei, atunci când a vorbit despre această invetiție, a menționat doar suma pentru construcția spitalului, respectiv de 400 de milioane de euro.

S-a terminat studiul de fezabilitate

 

Gabriela Firea a anunțat miercuri că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, lucrările urmând să fie demarate din luna martie anul viitor. Spitalul ar urma să fie construit într-un termen de 3 ani de zile, iar costurile sunt 400 milioane de euro pentru 1.000 de paturi.

„Va avea circa 1.000 de paturi pentru pacienți, din aceste paturi, 750 vor fi pentru spitalizare continuă. Demarăm lucrările propriu-zise în martie anul viitor. Avem deja studiul de fezabilitate, realizat de către două companii municipale. (...) Un studiu de fezabilitate realizat într-un timp foarte scurt, aș putea să spun, în 8 luni de zile și nu în 2-3 ani, așa cum se primeau până acum studiile de fezabilitate la Primăria Capitalei”, a anunțat Firea.

Potrivit primarului Capitalei, vor fi 30 de săli de operații, câteva corpuri importante de clădire, un turn de 12 etaje cu heliport, un alt turn de 7 etaje. Va exista, de asemenea, posibilitatea de cazare pentru rudele bolnavilor, dar și pentru medicii care lucrează în Spitalul Metropolitan.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy