Spider-Man de România. Zeci de polițiști italieni au alergat un român pe acoperișurile din Vicenza | FOTO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a fost arestat în Italia, după o urmărire ca-n filme pe acoperișurile unor clădiri din centrul istoric al orașului Vicenza. 

Presa din Italia relatează pe larg operațiunea autorităților de prindere a unui hoț român, acțiune ce s-a lăsat cu focuri de armă și o urmărire ca-n filme pe acoperișurile unor clădiri istorice din centrul orașului Vicenza.

Mircea Nicolae Mateiu a fost în cele din urmă arestat, după o acțiune spectaculoasă la care au participat agenți ai poliției de stat, personal militar și chiar pompieri, relatează portalul vicenzatoday.it.

"Spider-Man de România" a furat cuțitul unui polițist și a fugit

 

Românul este un client vechi al polițiștilor italieni, acesta fiind eliberat din închisoare pe 8 august, unde și-a ispășit o pedeapsă pentru tâlhărie. Imediat ce s-a văzut în libertate, Mircea s-a întors la vechea ocupație și a dat o spargere la un supermarket din Vicenza. După ce a fost identificat pe camerele de supraveghere, polițiștii au plecat în căutarea sa, acesta fiind depistat la o terasă din centrul orașului.

Românul a fost înconjurat polițiști, însă a scăpat, după ce a aruncat cu o sticlă de bere într-un om al legii. Hoțul s-a făcut pierdut pe străduțele înguste, însă a fost găsit câteva minute mai târziu într-un parc.

 (w670)

Aici, românul a furat cuțitul din dotarea unui polițist și s-a urcat într-un copac. Pentru a-l forța să se dea jos, polițiștii au tras două focuri de armă în aer, însă românul nu s-a lăsat intimidat nici de aceasă dată, reușind să fugă pe acoperișurile clădirilor din centrul istoric al Vicenzei.

Mircea Nicolae Mateiu a fost prins pe un acoperiș

 

La un moment dat, românul a fost găsit la geamul unei locuințe, iar oamenii legii au încercat zeci de minute să-l convingă să se predea. La vederea pompierilor care au adus o scară mobilă, românul a încercat din nou să scape de arest, sărind pe acoperiș. De data aceasta, nu a mai avut noroc, aici fiind așteptat de doi polițiști care l-au imobilizat. 

Potrivit vicenzatoday.it, Mateiu este un acrobat priceput, aceasta fiind modalitatea prin care a comis mai multe spargeri. El sare cu ușurință peste porți, garduri și intră în casele oamenilor prin ferestre.

Toți agenții care l-au prins pe român au fost felicitați personal de primarul din Vicenza, Francesco Rucco.

sursa foto: vicenzatoday.it

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel