Vrancea: Declarația pe propria răspundere, vândută cu un leu. Poliția a intrat pe fir

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Declarația pe propria răspundere, instituită pentru circulația persoanelor în timpul stării de urgență, este vândută cu un leu într-o comună din județul Vrancea. Polițiștii au început o anchetă și încearcă să afle cui i-a venit ideea să comercializeze astfel de acte. 

Potrivit primarului comunei Broșteni, Emilian Dumitriu, declarațiile comercializate cu un leu ar fi circulat prin magazinele din sat. Pentru a-i prinde pe cei care încearcă să facă profit în astfel de situații, primarul a informat Poliția.

"Știu că polițiștii îl caută pe cel care a vrut să facă așa ceva, din câte știu încă nu l-au găsit", a spus primarul comunei Broșteni, Emilian Dumitriu.

Primarul a scris un mesaj pe Facebook pentru a-i convinge pe localnici să nu cumpere declarațiile pe propria răspundere.

„Dragi broșteneni, am fost informat că declarațiile lăsate la magazinele sătești se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiți respnsabili, să nu le vindeți între voi, ele sunt gratuite și așa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog să mă anunțați, să-mi spuneți persoana sau magazinul și voi solicita o verificare amănunțită din partea poliției, pentru ca cei care nu sunt corecți să fie identificați și sancționați", a scris primarul pe rețeaua de socializare.

Poliția Vrancea confirmă că în acest caz se desfășoară o anchetă.

„Polițiștii au făcut primele verificări la câteva magazine, încă nu au găsit declarațiile despre care se discută. Ei vor face verificări în continuare", i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Lidia Brașoveanu.

De asemenea, primarul îi roagă pe localnici să stea cât mai mult timp în case și, astfel, să nu aibă nevoie de declarația pe propria răspundere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel