SPD bate în sondajele din Germania CDU, partidul Angelei Merkel, după 15 ani

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Partidul Social-Democrat (SPD) se clasează pe primul loc în preferinţele de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie în Germania, devânsând pentru prima dată în ultimii 15 ani Uniunea Creştin-Democrată (CDU), informează postul german N-TV.

Conform unui sondaj efectuat de Institutul Forsa pentru posturile de televiziune RTL şi N-TV, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a câştigat 2% în ultima lună şi este creditat acum cu 23% din intenţiile de vot.

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, a pierdut 1% în ultima lună şi este acum la nivelul de 22%.

Sondaje în Germania înainte de alegeri

Alianţa '90 / Verzi este creditată cu 18% din intenţiile de vot, iar Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 12%. Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%, iar Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) pentru postul de cancelar, este creditat cu 30% din intenţiile de vot, Armin Laschet, candidatul CDU/CSU, are o popularitate de doar 11%, iar Annalena Baerbock, candidatul Alianţei '90 / Verzi, este la nivelul de 15%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar, relatează Mediafax.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel