Spațiul Schengen, suspendat!

Echipa Stiri Diaspora / 14 sep 2015 Salveaza PDF Comentarii
Germania a reintrodus controale la frontiera cu Austria. La rândul său, Austria a anunţat că nu mai există curse feroviare spre Germania.

Ministerul german de Interne, Thomas de Maiziere, a dispus, duminică, introducerea controalelor temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.


Thomas de Maiziere a declarat că refugiaţii nu vor putea alege ţările-gazdă în care să se stabilească şi a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranţilor. Germania a avut şi în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria, notează Mediafax. Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23 (1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spaţiului Schengen.

"În situaţii de ameninţări grave la adresa ordinii publice sau riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depăşeşte 30 de zile", se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcţionarea Schengen.

Austria a anunţat că, temporar, nu mai există curse feroviare spre Germania.

SURSA: dcnews.ro

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy