Spania. Zeci de români, angajați la negru și exploatați pe plantațiile de usturoi: Patronul - trimis la închisoare, cu executare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patronul unei ferme de usturoi din Spania, condamnat la un an și șase luni pentru că avea 21 de muncitori români fără asigurare socială în Las Pedroñeras

Infracțiunile au fost descoperite în timpul unei vizite efectuate de Inspectoratul Provincial de Muncă și Securitate Socială împreună cu Garda Civilă și Poliția Națională Română la o fermă de usturoi aparținând persoanei condamnate.

Tribunalul Provincial din Cuenca l-a condamnat pe administratorul unei societăți de cultivare a legumelor din Las Pedroñeras la un an și șase luni de închisoare pentru o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor, în conformitate cu articolul 311.2º b) din Codul penal. De asemenea, instanța a impus o amendă de șase luni la o rată zilnică de zece euro.

Zeci de români, angajați la negru și exploatați în Spania

 

Sentința, pronunțată la 7 iulie, consideră ca fapte dovedite faptul că în data de 20 iunie 2017, în jurul orei 10.30, cu ocazia unei vizite efectuate de către membrii Inspectoratului Provincial de Muncă și Securitate Socială în acțiune comună cu membri ai Gărzii Civile și ai Corpului Național al Poliției Române, s-a constatat că 21 de cetățeni români lucrau simultan ca muncitori la diferite activități ale societății condamnate, la o fermă însămânțată cu usturoi, toți fără a fi înregistrați la Securitatea Socială.

La data respectivă, societatea avea doar 6 persoane înregistrate la Securitatea Socială ca lucrători în cadrul unității. La momentul inspecției, numărul total de lucrători din această societate era de 27 de persoane.

Sentința lasă suspendată executarea pedepsei privative de libertate de un an și șase luni pe o perioadă de trei ani; suspendarea este condiționată de faptul că infractorul nu recidivează în perioada indicată (trei ani de la data la care sentința a rămas definitivă). În cazul în care această condiție nu este îndeplinită, pedeapsa cu suspendare poate fi revocată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel