Spania. Un român şi complicii săi au fraudat statul. Grup infracţional, destructurat de poliţişti

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficialii Secției Naționale a Poliției Salamanca au reușit să localizeze și să aresteze un cetățean de naționalitate marocană, membru cheie al unui grup infracțional, care se ocupa de furnizarea de documente false pentru cetățenii străini, care, la rândul lor, obţineau cu aceste acte ajutoare de stat.

 

 

Operaţiunea a început la sfârșitul anului 2019, când au fost descoperite mai multe acte false în dosarele prezentate la prefectura Salamanca.

Unul din membrii grupului, un marocan facilita intrarea cetățenilor străini în Spania, pe care îi aducea apoi în Salamanca. Aici, falsifica actele pentru ca aceştia să obţină carte de identitate.  Din grupare, făceau parte un român şi trei marocani. Operaţiunea poliţiei s-a încheiat cu patru arestări.

Membrii reţelei întocmeau contracte de muncă false, care erau folosite de cetățenii străini pentru înscrierea în registrul municipal și obținerea, ulterior, a unor certificate necesare. Aceste certificate erau necesare pentru obţinerea dreptului de şedere  temporară în Spania, scrie elnortedecastilla.es.

De cele mai multe ori, cetățenii străini nici măcar nu aveau intenția de a locui în Spania și, după ce obțineau ajutoare financiare, se întorceau în țările lor de origine.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel