Spania. Un român amenință că se aruncă în aer împreună cu partenera. Nu vrea să muncească: "Sufăr de astm"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Un român amenință că se aruncă în aer împreună cu partenera sa, după ce a încercat să-și reitereze cererea de pensie / Foto: Captură video youtube
Spania. Un român amenință că se aruncă în aer împreună cu partenera sa, după ce a încercat să-și reitereze cererea de pensie / Foto: Captură video youtube

Orașul Albal, Spania, a trăit momente de maximă tensiune în această dimineață, după ce un om al străzii, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care locuiește într-o baracă împreună cu partenera sa pe un câmp deschis, a amenințat că se aruncă în aer. Cuplul este de origine română.

În urma unui apel la poliția locală, care i-a alertat asupra situației, polițiștii l-au găsit pe bărbat, foarte nervos, stropit cu benzină, cu o brichetă în mână și lângă o butelie de gaz, amenințând că se aruncă în aer. Lângă el se afla și partenera sa, care era foarte speriată.

 

Un român amenință că se aruncă în aer dacă nu îl ajută cineva

 

A fost solicitat și ajutorul altor organe și la locul faptei, o zonă deschisă de pe strada Lauria. În scurt timp au sosit trei patrule ale Gărzii Civile, o ambulanță, o brigadă de pompieri și personal tehnic de la departamentul de servicii sociale, care au reușit să medieze cu bărbatul pentru a-l împiedica să-și pună în aplicare amenințarea.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciilor Sociale și inspectorului șef al Poliției Locale, Rafael Blasco, cuplul a mers în această dimineață la departamentul municipal pentru a-și reitera cererea de pensie. Potrivit departamentului de afaceri sociale, este vorba despre un cuplu de origine română, care locuiește în prezent într-o baracă pe care și-au construit-o singuri, lângă biserica San Carlos, sub niște copaci și unde țin animale.

 

Cuplul se află într-o situație neregulamentară, fără niciun fel de documente


În 2021, au fost evacuați cu preaviz din Centrul de Cercetare a Deșertificării, fosta Tabacalera, când Primăria a demolat clădirea, deoarece era dezafectată și în stare de ruină. Potrivit aceleiași surse, bărbatul a venit astăzi, într-o stare foarte alterată, amenințând-o pe una dintre asistentele sociale, motiv pentru care s-a solicitat prezența agenților locali. Ulterior, au aflat că acesta acționase deja într-un mod similar în această dimineață la Centrul de Sănătate.

Cuplul se află într-o situație neregulamentară, fără niciun fel de documente, a explicat Serviciul Social Albal, "chiar și așa i-am îndemnat să își regularizeze situația și să încerce să se angajeze, pentru a obține o locuință decentă". Le-a fost pus la dispoziție un card de sănătate de urgență, deoarece bărbatul a declarat că suferă de astm, "îi ajutăm de mult timp, atât cât putem", spun cei de la consiliu.

Bărbatul a fost transferat la Spitalul La Fe din Valencia. Serviciile sociale s-au oferit să o transfere pe femeie la Centrul pentru femei, care funcționează 24 de ore din 24, dar aceasta a refuzat, deși a spus că el a împins-o "pentru că era nervos", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel