Spania. Un român a fost arestat după ce a spart casa unei femei. Făcuse "echipă" cu un marocan

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Un român a fost arestat după ce a jefuit casa unei femei
Spania. Un român a fost arestat după ce a jefuit casa unei femei

Evenimentele au avut loc pe 13 martie, iar obiectele furate au fost deja recuperate de Poliția Națională. Românul complota cu un alt bărbat, iar cei doi au fot arestați.

Poliția națională a arestat doi bărbați, un cetățean român de 55 de ani și un cetățean marocan de 21 de ani, ca presupuși autori ai unui jaf violent comis într-o casă din Barrio de El Llano din Gijón, Spania .

Faptele au avut loc în după-amiaza zilei de 13 martie. Proprietara a ieșit din casă închizând ușa, iar când s-a întors câteva momente mai târziu a găsit ușa de la intrare spartă și deschisă. Odată intrată înăuntru, aceasta a observat că locuința fusese jefuită, lipsind în principal câteva seturi de chei, inclusiv cele de la mașină, o cutie în care își ținea bijuteriile și hainele.

 

Bijuteriile furate au fost localizate de poliție la un amanet

 

Investigațiile efectuate de agenții aparținând secției de poliție din Gijón au dus la localizarea unora dintre bijuteriile furate în împrejurimile unei case de vânzare și cumpărare de bijuterii din acest oraș. Ulterior, s-a confirmat că unele dintre piese corespundeau celor furate de la adresa menționată anterior și au fost returnate.

Odată localizată persoana care deținea bijuteriile menționată mai sus, agenții au arestat-o. De asemenea, mai era o persoană care o însoțea și care după ce a fost percheziționată de către poliție ca urmare a circumstanțelor intervenției, avea asupra sa, ascunse în haine, o serie de bijuterii care corespundeau altora furate din casă.

 

Cei doi hoți aveau și alte antecedente cu poliția


Cunoscând profilul celor arestați, anchetatorii secției de poliție din Gijón au luat măsuri suplimentare în legătură cu alte fapte semnalate la sfârșitul lunii octombrie 2021 și care nu au fost încă clarificate. Concret, două plângeri formulate de femei în vârstă.

Acestea au fost jefuite în plină stradă, pe un rum public de către cei doi bărbați. În ambele cazuri un individ s-a apropiat de ele din spate și le-a smuls violent lanțurile de aur pe care le purtau la gât. Una dintre ele chiar a căzut la pământ și a suferit leziuni.

Cei reținuți au dosare la poliție pentru alte infracțiuni și cereri legale. După efectuarea demersurilor pertinente la sediul poliției, aceștia au fost puși la dispoziția Judecătoriei de Instrucție corespunzătoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel