Spania: Terorist omorât înainte de atac. Ce voia să facă

Narcis Popa |
Data publicării:
terorist
terorist

Bărbatul doborât luni în timp ce încerca să o ucidă cu lovituri de cuţit o poliţistă într-un comisariat din Catalonia era homosexual şi avea gânduri sinucigaşe, potrivit soţiei sale, citată de mass-media spaniole, informează marţi AFP. 

Atacatorul, de naţionalitate algeriană şi în vârstă de 29 de ani, identificat de mass-media drept Abdelouahab Taib, a strigat numele lui Allah în timpul agresiunii pe care a comis-o în zorii zilei de luni în Cornella de Llobregat, în Catalonia, nord-vestul Spaniei, act care a fost calificat de autorităţi drept "atac terorist". 

Potrivit cotidianului La Vanguardia şi altor mass-media, soţia lui, o spanioloaică ce s-ar fi convertit la islam după ce l-a întâlnit, a declarat pentru Mossos d'Esquadra, forţele de poliţie catalane, că soţul ei i-a mărturisit în urmă cu două luni că este homosexual. El simţea ruşine, a adăugat ea, pentru că aceasta era contrar credinţei musulmane. 

Potrivit La Vanguardia, femeia l-a anunţat în urmă cu 15 zile că intenţionează să divorţeze şi suspectează că soţul ei a vrut să se sinucidă. 

Nici Ministerul de Interne al Spaniei, nici Mossos nu au dorit să comenteze aceste informaţii din presă. 

Luni, agresorul a sunat la interfonul comisariatului pentru a i se deschide uşa, la orele 05:45 dimineaţa (03:45 GMT). Odată intrat înăuntru, el a scos "un cuţit mare" şi s-a aruncat asupra poliţiştilor, "în dorinţa în mod clar premeditată de a ucide un agent al forţelor noastre de ordine", a explicat pentru presă comisarul Rafel Comes, de la Mossos d'Esquadra. 

"Poliţista a făcut uz de arma sa de foc pentru a-şi salva propria viaţă", a spus el, precizând că bărbatul a strigat "Allah" şi cuvinte pe care poliţiştii nu le-au înţeles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel