Spania. Șofer român, arestat în cadrul operațiunii 'Leocosor': A furat peste 2.000 de litri de combustibil de la camioane (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Român, arestat pentru că a furat peste 2.000 de litri de benzină din zone industriale din provincia spaniolă Valencia. Combustibilul furat este evaluat la peste 3.300 de euro.

Garda Civilă din Valencia, în cadrul operațiunii 'Leocosor', a arestat un bărbat de 42 de ani, de naționalitate română, pentru patru infracțiuni de furt, în cadrul cărora ar fi sustras aproximativ 2.200 de litri de benzină în diferite zone industriale din provincie.

Operațiunea a început la sfârșitul lunii aprilie, când a fost depusă o plângere la postul Guardia Civil din Canals. Ca urmare a activității de investigare, s-a observat că modul de operare era comun tuturor acestora. Mai întâi, suspectul a inspectat locul în care urma să comită furtul de combustibil, după care, câteva minute mai târziu, s-a apropiat cu tractorul cu remorcă.

Din nou, șoferul supraveghea și, odată ce se asigura că nu se află nimeni în zonă, își poziționa camionul lateral față de vehiculul parcat.

Ulterior, capacul rezervorului de combustibil a fost forțat pentru a transfera combustibilul de la un camion la altul.

Spania. Șofer român, arestat în cadrul operațiunii 'Leocosor': A furat peste 2.000 de litri de combustibil de la camioane

 

În urma operațiunilor desfășurate de agenți, s-a constatat că persoana arestată folosea întotdeauna același tractor pentru săvârșirea infracțiunii.

Primele două jafuri au fost comise în zona industrială El Canari din orașul L'Alcudia de Crespins, de unde a furat 950 de litri de motorină din două camioane, în valoare de aproximativ 1.300 de euro. În cel de-al doilea jaf, a mai furat 900 de litri, în valoare de peste 1.400 de euro.

De asemenea, prin intermediul serviciilor stabilite și a eforturilor intense depuse de Garda Civilă, s-a putut verifica modul în care deținutul furase și 340 de litri, în valoare de 600 de euro, din două camioane care erau parcate în zona industrială din Beneixida.

În plus, agenții au constatat că deținutul cunoștea bine zona și a profitat de amplasarea zonelor industriale situate chiar lângă autostrada A-35 pe direcția Valencia-Albacete, cu acces la intrări și ieșiri și schimbări de direcție. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel