Spania. Şcolile din Madrid vor transmite cursurile prin 6.000 de camere video

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
elevi_scoala_masca
elevi_scoala_masca

Guvernul regiunii Madrid a anunţat că anul şcolar va începe în etape şi în funcţie de vârstă. Cursurile vor fi transmise online pentru elevii care învaţă de acasă şi vor fi angajaţi aproape 11.000 de profesori. Administraţia madrilenă va cheltui 15 milioane de euro în plus.

Părinţii elevilor din regiunea Madrid sunt preocupaţi de modul în care va începe noul an şcolar, în condiţiile în care Spania trece prin al doilea val de pandemie.

Multe şcoli nu au fost adaptate încă pentru noile condiţii sanitare şi nu există suficienţi profesori.

Maria Andriescu are un copil în clasa a patra la o şcoală din regiunea Madrid şi nu ştie în ce condiţii vor începe cursurile.

„Acum trebuie să facem sacrificii. Unul munceşte şi altul trebuie să se ocupe de copii, fiindcă problema noastră este mai gravă decât cea a celor de aici din Spania, pentru că nu avem rude, nu avem părinţi aici, că să putem să lăsăm copiii”, spune Maria.

„Indiferent cum o să înceapă şcoala, indiferent de orar, nu o să putem, dacă nu o să fie orarul complet cu activităţile complete, cu masă, cu mic dejun e imposibil să păstrezi un loc de muncă”, adaugă românca stabilită în Spania.

 

„Dacă nu s-a făcut până acum nu cred că o să reuşească în două săptămâni”

 

Maria se teme că va trebui să renunţe la serviciu dacă acestea vor fi suspendate de apariţia unui caz de Covid-19 sau dacă orele nu se vor derula în mod normal.

„Dacă nu s-a făcut până acum nu cred că o să reuşească în două săptămâni. Eu mă aştept la varianta: jumătate din timp la şcoală, jumătate acasă”

Administraţia regională din Madrid a anunţat marţi că majoritatea elevilor vor participa fizic la ore, dar vor exista şi cursuri care vor fi transmise online prin camere video, mai ales pentru elevii de liceu.

Preşedintele guvernului regiunii, Isabel Díaz Ayuso, a promis că vor fi angajaţi 11 mii de profesori şi vor fi cumpărate 70.000 de calculatoare pentru elevi şi pentru cadrele didactice.

Măsurile nu au reuşit să-i liniştească nici pe părinţi şi nici pe profesorii madrileni care au convocat două zile de grevă, în 4 şi 9 septembrie, în semn de protest faţă de pregătirea slabă a noului an şcolar.

„Vom face totul pentru ca elevii să fie în siguranţă la şcoală. Părinţii trebuie să fie liniştiţi atunci când copiii lor o să fie la ore”, a explicat Isabel Díaz Ayuso, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel