Spania. Șapte luni de chin pentru o româncă. A ajuns în instanță pentru a i se emite certificatul de deces al soțului său

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
O româncă din Spania a așteptat șapte luni să primească un certificat de deces
O româncă din Spania a așteptat șapte luni să primească un certificat de deces

O româncă este „plimbată” de mai bine de șapte luni de către reprezentanții unor instituții din România.  Femeia face eforturi uriașe pentru a obține certificatul de deces al soțului ei, decedat în Spania.

Tribunal Iași a dat câștig de cauză româncei care a venit cu un certificat de deces scris de reprezentanții din Spania. Deși data era greșită, anul „2017”, instanța a hotărât ca Serviciul de Evidență a Populației să-l rescrie, cu datele menționate de văduvă, întrucât există suficiente indicii că s-a zbătut pentru a obține acest document, relatează ziaruldeiași.ro

Cu toate acestea, instituția din România a refuzat să pună în aplicare horărârea, motivând că actul trebuie să fie completat numai cu date exacte.

Acest caz a ajuns,pe rolul Curții de Apel Iași. Instutuțiile române și spaniole își pasează atribuțiile. Direcția de Evidență spune că atribuția îi revenea Consulatului Român din Castelon. Această instanță a menținut decizia Tribunalului, prin care obligă statul român să-i transcrie certificatul de deces, menționează sursa citată.

Mai mult, judecătorii au decis ca româncei să-i fie plătite și cheluieli de judecată în valoare de 1540 de lei.

Femeia a aflat de moartea soțului său la începutul acestui an, când nu i-a mai răspuns la telefon. Bărbatul. în vârstă de 55 de ani, a fost găsit într-o baracă abandonată , intoxicat cu fum.

În România, un cetățean nu se poate înhuma, dacă nu este prezentat certificatul de deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel