Spania. Românul care și-a ucis soția, condamnat la închisoare pe viață. A spus că s-a săturat să aibă grijă de ea

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Un bărbat de naționalitate română din Spania a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis soția cu un ciocan.

Secția a opta a Curții Provinciale, cu sediul în Jerez, l-a condamnat pe Marian C. la închisoare, după ce și-a ucis soția în anul 2020, lovind-o în mod repetat în cap cu un ciocan. Este pentru prima dată când sediul din Jerez impune pedeapsa maximă de închisoare care există în Codul Penal pentru omor.

Știridiaspora.ro a relatat despre această cumplită crimă chiar atunci când a avut loc, AICI. 

În urmă cu două săptămâni, judecătorul a stabilit vinovăția condamnatului, iar joia aceasta a fost dată sentința definitivă. Instanța consideră dovedit faptul că, în primele ore ale zilei de 10 septembrie 2020, Marian C. a luat un ciocan și și-a lovit soția, care avea probleme de mobilitate de ani de zile, de mai multe ori în cap, până când a fost ucisă.

 

Poliția a sosit imediat cum a fost alertată de vecini, însă a fost prea târziu pentru femeie

 

Vecinii cuplului, ambii de naționalitate română, locuiau într-o casă de pe Justice Street, în cartierul central din San Mateo, Spania. Aceștia au alertat Poliția explicând că în casă se auzeau strigăte din cauza a ceea ce părea a fi o ceartă conjugală. Ajunși la casă, polițiștii l-au găsit pe criminal în curte și pe femeie deja moartă pe pat.

Așa cum a solicitat Parchetul, instanța a stabilit că faptele constituie infracțiunea de omor, cu trădare și abuz de vulnerabilitatea deosebită pe care o avea victima. Chiar și cu atenuanța mărturisirii, întrucât Marian C. a mărturisit atât unui vecin cât și poliției uciderea soției sale, pedeapsa urma să fie una strictă.

 

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață

 

De asemenea, instanța îi interzice să se apropie de cei 11 copii pe care îi avea cuplul (niciunul dintre ei nu locuia cu ei în momentul crimei) la o distanță mai mică de 200 de metri și să comunice cu ei, fie în scris, fie oral, în următorii 10 ani.

Sentința nu este definitivă, existând un recurs în fața Camerei civile și penale a Tribunalului Superior de Justiție din Andaluzia (TSJA).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel