Spania. Român, arestat după ce a profitat de boala unui bătrân. L-a convins să îi lase toată averea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român l-a convins pe un bărbat de 73 de ani să-și vândă casa și mașina și să-i dea toți banii
Spania. Un român l-a convins pe un bărbat de 73 de ani să-și vândă casa și mașina și să-i dea toți banii

Poliția națională a arestat un român, care l-a convins pe un bărbat britanic de 79 de ani, cu probleme de memorie, să-și vândă casa din Estepona (Malaga) și mașina și să-i dea toți banii. Suspectul, în vârstă de 24 de ani și de origine română, l-ar fi convins pe bătrân să-și vândă bunurile, obținând un profit semnificativ din aceasta.

Ancheta a început pe 1 iunie când agenții de la Brigada Locală de Poliție Judiciară a Secției de Poliție Estepona au primit informații de la Departamentul de prevenire a fraudei a unei bănci, privind un client. Mai exact, angajații băncii au devenit suspicioși după ce un client în vârstă, însoțit de îngrijitorul său, a ajuns la instituția bancară, intenționând să retragă o sumă mare de bani,  44.000 de euro, obținută în urma unei tranzacții imobiliare.

Potrivit anchetei, bărbatul în vârstă, care suferă de probleme cognitive, și-a vândut, recent casa, la un preț sub valoarea de piață, aparent fiind împins să facă acest lucru de către îngrijitorul său

Ancheta agenților a scos la iveală faptul că nici agenția imobiliară, care a acționat ca intermediar în vânzare, nici notarul unde a avut loc semnarea contractului, nici măcar cumpărătorii casei nu au detectat starea mintală precară a vânzătorului, care a primit 30.000 de euro în numerar ca o parte a plății pentru vânzarea imobilului, relatează cadenaser.com.

Persoana vătămată nu-și amintea de banii pe care i-a primit la biroul notarial. Mai mult, nu și-a amintit nici că și-a vândut casa. De fapt, probleme cognitive ale bătrânului i-au determinat pe agenți să confirme că se confruntă cu o fraudă, a cărei victimă este  septuagenarul.  În cele din urmă, agenții l-au arestat pe îngrijitorl român pentru presupusa sa implicare într-o infracțiune de înșelăciune. Anchetatorii au ajuns la concluzia că suspectul a convins persoana vătămată să-și vândă casa și mașina. Până în prezent, bărbatul înșelat a fost preluat de niște nepoți. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel