Spania. Român acuzat de violuri în serie: 5 conaționale, sechestrate și sedate. Le trimitea apoi filmulețe editate cu ororile petrecute

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 37 de ani, tată a doi copii, ar putea primi până la 12 ani de închisoare pentru că a agresat sexual 5 femei. Denumit „violatorul în serie din Gipuzkoa“, acesta trimitea videoclipuri cu abuzurile victimelor sale, majoritatea românce, rude ale colegilor săi de serviciu.

Procesul judiciar împotriva violatorului în serie din Guipuzcoa a scos la iveală cruzimea pe care individul o folosea cu victimele sale. În cadrul ședinței de marți, care a avut loc la Tribunalul Provincial din Gipuzkoa pentru agresiunea care a avut loc la 1 ianuarie 2015 în orașul Lasarte-Oria, s-a dezvăluit că inculpatul i-a trimis victimei un videoclip editat al violului, cu muzică și text.

Inculpatul răspunde la inițialele G.G.C. Este un bărbat în vârstă de 37 de ani, tată a doi copii, iar naționalitatea română: aceeași cu cea a aproape tuturor victimelor sale. Ancheta îl leagă de 5 infracțiuni, toate de natură sexuală, comise între 2012 și 2019. El riscă o pedeapsă de 11 ani de închisoare din partea procuraturii, în timp ce acuzarea privată cere 12 ani de închisoare.

Român acuzat de violuri în serie


În cadrul ședinței pentru abuzul din 2015, probat după ce autoritățile i-au confiscat un laptop, precum și mai multe stickuri de memorie, care conțineau documente grafice și audiovizuale ale violurilor. După ce au analizat imaginile, mai mulți agenți au reușit să identifice alte patru femei pe care acesta le-a agresat în mai multe rânduri și care nu figurau în dosarele de anchetă.

De fapt, ei subliniază că unii dintre ei au suferit aceste abuzuri chiar și de 11 ori. În ceea ce privește starea în care se aflau victimele, aceștia au precizat că acestea erau "inconștiente, ca și cum ar fi dormit", în timp ce inculpatul "le-a mișcat și le-a penetrat vaginal și oral".

Victimele erau românce, rude ale colegilor săi de serviciu


În acest sens, unul dintre ofițerii de poliție chemați să depună mărturie a precizat că toate aceste femei au fost agresate împotriva voinței lor, deși nu au depus plângere împotriva violatorului lor. El a mai dezvăluit că victimele au fost familiile colegilor de serviciu ai inculpatului, care ar fi fost, de asemenea, constrânse și deposedate de cheile de la casele lor și apoi agresate. 

G.G.C. a fost arestat pentru prima dată la locul său de muncă, la o firmă din Lazkao, în iulie 2019. Cu toate acestea, între 2015 și 2019, nu i s-a adus nicio acuzație. Totuși, agenții au declarat că în căutările lor online au existat câteva căutări despre cum să folosești cloroformul pentru a adormi oamenii.

5 conaționale, sechestrate și sedate

 

Potrivit rechizitoriului Parchetului, faptele urmărite în primul din cele două cazuri datează din dimineața zilei de 12 august 2012, când inculpatul ar fi dat asupra primei sale victime pe o stradă din Andoain, spray cu piper și a aruncat-o la pământ, după care a ajuns deasupra fetei care a început să țipe. Bărbatul a scos apoi o bandă pe care nu a folosit-o din cauza „atitudinii liniștitoare” a părții vătămate, pe care a împins-o pe un perete pentru a supune-o la diverse atingeri și a abuzat-o, deși nu a violat-o pentru că femeia a susținut că are SIDA.

O lună mai târziu, în jurul orei 7 dimineața, pe 23 septembrie 2012, bărbatul ar fi abordat o nouă victimă într-o zonă întunecată a unei autostrăzi Tolosa și a lovit-o cu pumnul în maxilar, apoi i-a acoperit gura cu mâna și a tras-o de umăr, unde ar fi supus-o la diferite atingeri, deși nu a putut să o pătrundă din cauza „rezistenței” tinerei care a reușit „să se îndepărteze de acuzat”.

În cele din urmă, un an mai târziu, în jurul orei 5:00 dimineața din 22 septembrie 2013, inculpatul ar fi agresat o a treia femeie pe o stradă „fără iluminare” în Anoeta, plasând o batistă umezită cu un lichid cu „miros puternic” în gură, „și ar fi violat-o în ciuda rezistenței puternice” a tinerei, până când și-a pierdut „cunoștința”.

40 de ani de închisoare pentru român

 

Parchetul solicită pentru aceste trei incidente pedepse, care se ridică la 28 de ani și zece luni de închisoare, în timp ce acuzarea privată și acțiunea populară ridică cererile lor până la 29 de ani de închisoare.

Al doilea caz în așteptarea procesului împotriva acestui român se concentrează pe o altă presupusă încălcare care a avut loc în jurul orei 7 dimineața, pe 1 ianuarie, într-un pasaj din Lasarte-Oria, în care acuzatul a așteptat o a patra victimă prevăzută cu o cârpă impregnată cu substanțe anestezice pe care a pus-o pe fața fetei până când „și-a pierdut cunoștința” și ar fi violat-o.

În documentul său de acuzație provizorie, Ministerul Public consideră că aceste fapte constituie o infracțiune de agresiune sexuală pentru care, printre alte pedepse accesorii, solicită imputarea învinuitului de 11 ani de închisoare, o cerere de pedeapsă pe care o ridică acuzarea privată până la 12 ani de închisoare.

Miercurea viitoare se va da sentința în acest caz. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel