Spania. Român, acuzat că și-a abuzat fiica vitregă de 13 ani, achitat de instanță

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Decizie controversată a Tribunalului din Huesca, Spania, care a achitat un român, acuzat că și-a abuzat fiica vitregă de 13 ani.

 

Acuzarea a cerut 12 ani de închisoare și, deși instanța recunoaște că există probe împotriva inculpatului, a concluzionat că paternitatea acestuia nu a fost demonstrată "cu gradul de certitudine necesar".

Tribunalul Provincial din Huesca a achitat un român de 29 de ani pentru care procuratura cerea 12 ani de închisoare, fiind acuzat de o presupusă infracțiune de abuz sexual în formă continuată asupra fiicei sale vitrege, pe când aceasta avea doar 13 ani.

Instanța a stabilit că, deși există probe împotriva acuzatului, paternitatea acestuia nu a fost dovedită "cu gradul de certitudine care este întotdeauna necesar". 

Românul a locuit într-un sat din provincia Huesca, împreună cu soția sa și fiica acesteia, care s-a născut în România și a locuit în țară cu bunicii ei, până când mama sa și inculpatul au decis să o ia cu ei în Spania în septembrie 2019.

Odată ajunsă în Spania, fetița nu s-a adaptat, dorind să se întoarcă în România pentru a continua să locuiască cu bunicii săi.

 

Fetița s-a întors în România


La 25 mai 2020, minora a sunat la Guardia Civil pentru a raporta că soțul mamei sale a violat-o. Aceasta a relatat că, în trei rânduri, între octombrie 2019 și martie 2020, inculpatul a atins-o și a abuzat-o. Cu toate acestea, instanța precizează clar că "nu există suficiente dovezi că aceste evenimente s-au întâmplat cu adevărat".

În acest caz, instanța a dispus arestarea provizorie a inculpatului, care a stat în închisoare puțin peste două luni și a fost eliberat pe o cauțiune de 5.000 de euro. După ce a fost eliberat, acestuia i s-a interzis să se apropie sau să comunice cu minora, care, în urma plângerii, a fost pusă mai întâi sub tutela provizorie a Institutului Aragonez de Servicii Sociale și a fost plasată provizoriu în custodia bunicii sale materne, revenind în România.

Parchetul ceruse inițial 10 ani de închisoare pentru român, dar în concluziile finale a ridicat cererea de condamnare la 12 ani pentru o infracțiune de abuz sexual în formă continuată și circumstanța agravantă de rudenie, la care se adaugă 10 ani de interdicție de a se apropia de victimă, precum și despăgubiri de 6.000 de euro pentru daune morale. 

 

Achitat de instanță

 

Cu toate acestea, avocatul său a insistat că nu există probe care să dovedească participarea românului la infracțiune. Din acest motiv, avocatul a cerut achitarea.

Instanța susține că medicul legist nu a constatat nicio leziune la examinarea minorei și că, în cadrul procesului, aceasta a detaliat trei episoade de abuz cu diferențe de nuanță față de declarația sa inițială dată în fața Guardia Civil. 

Hotărârea subliniază, de asemenea, că mama reclamantei nu a crezut-o niciodată pe cea mică și că o prietenă a fetei a declarat că aceasta a recunoscut în fața sa că nu a spus adevărul și că și-a denunțat tatăl vitreg pentru ca acesta să o lase să plece în România.

În cele din urmă, Curtea a stabilit că nu există probe solide care să indice că românul și-a abuzat fiica vitregă, scrie Heraldo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel