Spania raportează 55.000 de noi infectări cu COVID-19

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spania înregistrează weekendul cu cele mai multe cazuri (55.019) și decese (379), în urma infectării cu COVID-19, scrie El Pais.

Cifrele pentru această zi de luni vin când există deja comunități precum Asturia care au cerut să înăsprească restricțiile și mai mult până când vor ajunge la o închidere similară cu cea de la începutul pandemiei, decizie pe care Castilla și León, Andaluzia și Țara Bascilor nu o exclud dacă situația nu îmbunătăţire. Atât ministrul sănătății, Salvador Illa, cât și ministrul apărării, Margarita Robles, au avertizat că starea actuală de alarmă, care este în vigoare de o săptămână, nu include această posibilitate.

În plus, Illa a repetat că are încredere că „măsurile drastice” ale comunităților vor face inutilă luarea unei decizii atât de dure, deși aceasta este linia în care se află Germania, Italia, Belgia, Franța, Portugalia și Regatul Unit.

 

Weekend negru în Spania

 

Rata de incidență de 14 zile continuă să crească. Este deja la 521.07, când vineri era 485.28. Într-o săptămână, acest parametru a crescut cu 44%. Noutatea din această secțiune se află în Comunitatea Valenciană, al cărei indicator scade de la 231,47 la 225,79 de vineri. Valoarea scade și la Madrid (403,58) și Insulele Canare (76,44).

Parametrii care indică situația sistemului de sănătate, numărul persoanelor internate într-un spital pentru covid și, dintre aceștia, cei care ocupă un pat de terapie intensivă continuă să crească. 

Proporția de paturi ocupate de acești pacienți este deja de 1551% (vineri era ora 14.17). În Aragon, Castilla-La Mancha și Castilla y León, în afară de Ceuta și Melilla, depășește 20%. 

În ceea ce privește ICU-urile, procentul de ocupare crește la aproape 28% (exact 27,97%), cu două puncte mai mult decât vineri. În prezent sunt 19.170 de persoane pe paturi de spital, iar 2.650 în unități intensive. Acești doi indicatori nu încetează să crească. De exemplu, în ultimele 24 de ore au intrat 800 de persoane mai mult decât cele care au fost externate. Vineri această diferență era de 475. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel