Spania. Polițiștii cred că românul care ar fi ucis-o pe Claudia a fugit în România: Tânăra româncă, ucisă în fața casei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Claudia, o tânără studentă în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă de imprudența unui șofer, vineri, în Moncloa din Madrid, Spania. A lovit-o cu viteză mare și a călcat-o, ucigând-o. După ce l-au eliberat pe proprietarul mașinii, polițiștii au concluzionat că principalul suspect e tot un român, care este căutat acum.

Poliția investighează dacă autorul accidentului Claudiei a fugit din Madrid, în România. Autoritățile madrilene continuă căutările pentru a-l găsi pe presupusul șofer al mașinii care a călcat-o în primele ore ale dimineții de sâmbătă dimineața pe Claudia San Román Medina, o tânără din Gran Canaria, provocându-i moartea, iar apoi a fugit de la locul faptei.

Proprietarul autovehiculului, care a fost arestat după ce un angajat de la curățenie al Primăriei i-a alertat pe polițiști despre prezența în cartierul Entrevías a unui autoturism cu caroseria vădit avariată în urma unui accident, a fost eliberat după ce a declarat că a împrumutat mașina unui prieten, de naționalitate română și cu mai multe dosare la poliție pentru droguri, care ar fi putut fugi din oraș și chiar din țară.

El Mundo a relatat ieri, în ediția sa online, că presupusul șofer al autoturismului Citroën C2 care a călcat-o pe Claudia San Román, o studentă la medicină în vârstă de 20 de ani, nu s-a mai întors acasă din dimineața aceleiași zile în care a avut loc incidentul. Potrivit anchetei, șoferul era însoțit de alte două persoane în momentul producerii accidentului, care a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei două, pe Paseo Juan XXIII din cartierul Moncloa, când persoana decedată se pregătea să traverseze strada pentru a ajunge la domiciliu.

Polițiștii cred că românul care ar fi ucis-o pe Claudia a fugit în România

 

Ocupanții au fugit de la locul faptei fără să se ocupe de victimă și au condus aproximativ 15 kilometri până când au lăsat mașina parcată lângă parcul Entrevías, o zonă în care locuiesc atât proprietarul, cât și principalul suspect. Poliția municipală din Madrid a solicitat sâmbătă dimineața devreme colaborarea cetățenilor pentru a localiza un Citroën C2 de culoare neagră, "cu un geam fracturat și cu daune considerabile în partea din față", care ar putea fi implicat în atentatul cu fugă de la locul faptei, după cum a indicat organismul pe rețelele de socializare.

Un funcționar public a contactat poliția în după-amiaza aceleiași zile pentru a indica faptul că a văzut o mașină cu aceleași caracteristici pe strada Ronda del Sur, în cartierul Entrevías din districtul Puente de Vallecas. Cotidianul El Mundo a relatat că mașina avea urme de sânge pe capotă și că prezenta avarii pe partea stângă față, precum și un far și un geam al șoferului sparte. În plus, geamul din față a fost acoperit cu un carton ținut pe loc de ștergătorul de parbriz.

Tânără româncă, ucisă în fața casei, în Spania

 

Poliția municipală a procedat mai întâi la arestarea proprietarului acesteia, un vecin de 19 ani din cartierul Vallecas. În declarația sa, această persoană a asigurat că nu el conducea vehiculul, ci un prieten de-al său care împrumutase mașina, care nu avea asigurare obligatorie, și care o conducea. Astfel, anchetatorii l-au pus pe cel arestat la dispoziția instanței de judecată de serviciu, care duminica trecută a decretat eliberarea acestuia. În orice caz, agenții verifică telefonul mobil al acestuia pentru a afla care era poziția sa în momentul evenimentelor.

În prezent, cercetările se concentrează pe localizarea tânărului care se afla la volanul mașinii și a celor două persoane care l-ar fi însoțit. Cotidianul ABC citează surse apropiate anchetei care spun că se lucrează la ipoteza că acesta a fugit din Madrid și că se menține posibilitatea ca el să se fi întors în țara de origine, posibilitate pe care o consideră oarecum neverosimilă din cauza localizării rapide a mașinii. Ancheta se concentrează, de asemenea, pe analiza urmelor de sânge găsite în mașină pentru a vedea dacă acestea ar putea aparține vreunuia dintre ocupanții acesteia, care ar fi putut fi răniți.

Claudia San Román Medina, tânăra care a murit sâmbăta trecută după ce a fost călcată în Madrid, a fost înmormântată ieri în cimitirul San Isidro din capitala spaniolă. Tânăra, fiica a doi renumiți cardiologi de la Spitalul Insular din Las Palmas de Gran Canaria, avea 20 de ani și studia medicina la o universitate din Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel