Spania. Ministrul de interne AVERTIZEAZĂ că PROTESTATARII catalani VIOLENȚI riscă ANI GREI de ÎNCHISOARE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul spaniol de interne în exerciţiu Fernando Grande-Marlaska a afirmat vineri că protestatarii violenţi din Catalonia ar putea risca pedepse cu închisoarea de până la 6 ani, conform legislaţiei spaniole, transmite Reuters.

Fernando Grande-Marlaska i-a informat pe reporteri că vineri seara au avut loc confruntări în preajma sediului poliţiei din Barcelona în care au fost implicaţi aproximativ 400 de persoane în "grupuri organizate", care riscă "până la 6 ani de închisoare în temeiul codului penal al Spaniei".

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anunţului făcut de poliţia municipală.

Citește și Spania. O ROMÂNCĂ, ȘOCATĂ de PROTESTELE din Barcelona: „Nu am văzut așa ceva de 10 ani de când sunt aici! E INCREDIBIL"

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confruntă în ultimele 5 zile cu demonstraţii presărate cu violenţe, revoltă generată de condamnarea a 9 lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea (de la 9 la 13 ani) de către justiţia spaniolă, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017. Printre liderii separatişti condamnaţi se află mai mulţi membri ai fostului executiv regional, destituiţi după un referendum ilegal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel