Spania. Mai mulți români au furat în pandemie 273 de mașini de lux. Profit URIAȘ după ce le-au dezmembrat și vândut pe piese

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Polițiștii spanioli au desfășurat o operațiune de amploare pentru a destructura o bandă de hoți de mașini, care furau automobile de ultimă generație și le dezmembrau. 

Agenții Gărzii Civile au destructurat o bandă organizată, din care făceau parte și câțiva români, care furau mașini de ultimă generație din orașe de la periferia Madridului, pe care le dezmembrau și apoi le vindeau ca piese de schimb, relatează publicația autobild.es.

Polițiștii au arestat șapte bărbați de origine spaniolă, magrebiană, română și paraguayană, aceștia fiind acuzați că au furat cel puțin 273 de mașini.

Cum acționau hoții

 

Potrivit anchetatorilor, banda de hoți acționa în principal în orașele Alcorcon, Pinto, Mostoles, Valdemoro, Leganes și Getafe.

Românii se ocupau exclusiv de furtul de vehicule și acționau la comanda unui om de afaceri de naționalitate spaniolă.

"Aceste persoane aveau cunoștințe tehnice de specialitate în mecanica de precizie, electronica automobilelor, controlul automatizării și a sistemelor de lăcătușerie necesare pentru a deschide și dezactiva cele mai moderne sisteme de securitate ale vehiculelor. Aveau cele mai inovatoare dispozitive electronice de pe piața neagră pentru a nu lăsa urme", explică Garda Civilă, într-un comunicat. 

Profit de peste 2,3 milioane de euro

 

În timpul operațiunii numite Gran Manzanzal au fost recuperate 64 de vehicule și mii de piese de la alte 209 mașini care erau pregătite să fie vândute pe piața neagră. Potrivit anchetatorilor, valoarea prejudiciului depășește 2.300.000 de euro.

După ce erau furate, mașinile erau dezmembrate rapid pentru a li se pierde urma. Piesele erau transportate și depozitate în diverse locații din Parla, Fuenlabrada, Alcobendas, Humanes și Torrejón de Ardoz. Apoi, componentele erau vândute în toată Spania.  

Au furat mai mult în timpul stării de urgență

 

Autoritățile au demarat ancheta de amploare, după ce, s-a constatat că pe perioada stării de urgență s-au înmulțit furturile auto. În paralel a crescut și traficul de piese auto, lucru care le-a dat de gândit polițiștilor. Ancheta a început în luna martie și a fost finalizată cu succes zilele trecute. 

spania romani furturi masini de lux

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel