Spania. Evacurările şi plata chiriilor ar putea fi suspendate pe perioada crizei de coronavirus (Reuters)

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul spaniol elaborează un pachet de 700 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe chiriaşii privaţi să treacă de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi probabil va suspenda timp de câteva luni evacuările şi plăţile chiriilor, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Măsurile ar urma să fie aprobate la reuniunea de marţi a Cabinetului, a declarat o sursă din Ministerul Transporturilor, pentru Reuters.

Statul va suspenda evacuările timp de şase luni şi plăţile chiriilor patru luni, pentru gospodăriile cu venituri scăzute, cel mai grav afectate de pandemie. Ulterior, chiriaşii vor achita chiria restantă într-o perioadă de 3-6 ani, conform proiectului de lege, care ar putea fi modificat înainte de a fi aprobat, adaugă sursele. Proprietarii care deţin opt sau mai multe proprietăţi vor suporta planificata amânare pe patru luni a plăţii chiriilor.

Prin schema pentru locuinţele publice, statul va furniza până la 600 de milioane de euro în ajutoare directe chiriaşilor care se confruntă cu dificultăţi. Prin intermediul Agenţiei publice de creditare, Guvernul va furniza credite de 100 de milioane de euro persoanelor afectate de criză, pentru a plăti la timp chiria.

În plus, contractele de închiriere care expiră în următoarele şase luni vor fi extinse automat cu încă şase luni.

Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a urcat luni la 85.195, de la cifra de 78.797 înregistrată duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii, bilanţul infecţiilor depăşindu-l pe cel raportat în China, de 81.470, conform celor mai recente date.

Bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus în Spania a crescut luni la 7.340, după ce duminică au fost înregistrate 6.528. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel