Spania. Doi români, trimiși la închisoare pentru că aveau în locuință bunuri furate, deși ei nu au participat la niciun jaf

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români din Cuenca, Spania, a primit 18 luni de închisoare, pentru că aveau în locuința lor obiecte furate din case din Gijón și Oviedo.

Un cuplu de români, în vârstă de 32 și, respectiv, 39 de ani, rezidenți în Cuenca, au fost condamnați la câte un an și jumătate de închisoare (și la plata a 1.000 de euro) pentru infracțiunea de primire de bunuri furate. Mai exact, cei doi au păstrat în locuința lor obiecte furate din cel puțin cinci case din Gijón și Oviedo.

Aceștia răspund de infracțiunea de primire de bunuri furate, deși, potrivit sentinței Secției a VIII-a a Înaltei Curți, nu au participat la jafuri, care au fost opera a cel puțin două persoane "a căror locație este necunoscută".

 

 Doi români, trimiși la închisoare pentru că aveau în locuință bunuri furate

 

Hoții au acționat între 23 și 26 martie 2019. Au fost cinci case din Gijón și Oviedo în care, profitând de faptul că proprietarii nu erau acasă, au intrat prin efracție. Proprietăți în colonia Pisón, în Granda de Arriba, Cabueñes și Oviedo. Ei au încercat să pătrundă și în a șasea casă, dar au fost surprinși de locuitori, ceea ce i-a făcut să fugă.

În total, infractorii au reușit să facă o captură de peste 26.000 de euro, inclusiv bunuri furate și bani lichizi. Au spart chiar și un seif cu un fierăstrău radial. Cuplul, acum condamnat, "în cunoștință de cauză cu privire la furturile comise", a păstrat o mare parte din pradă în locuința lor, după cum s-a confirmat în timpul percheziției, efectuate de poliție.

Alți doi români, un bărbat și soția sa, au fost arestați și anchetați ca presupuși autori ai unui furt dintr-o casă din Santa Eulalia.

Garda Civilă a arestat un bărbat, iar soția sa este cercetată sub suspiciunea de spargere într-o casă din Santa Eulalia, în Ibiza. Ambii cetățeni sunt de origine română.

Săptămânile trecute, a fost semnalat un furt de obiecte personale și documente într-o locuință din Santa Gertrudis (municipalitatea Santa Eulalia). Agenții Gărzii Civile au efectuat mai multe investigații, care au dus la identificarea cuplului ca fiind presupușii autori ai furtului. Odată localizați, au fost arestați, ambii având un lung istoric de arestări pentru fapte similare.

 

Cuplu de români, spaima Ibizei

 

Agenții au explicat că ancheta a început în urma unei sesizări de furt de obiecte și documente dintr-o casă din Santa Gertrudis, în Santa Eulalia. După mai multe cercetări, cuplul a fost identificat. Ulterior, s-a constatat că cei doi soți aveau un lung istoric de arestări pentru fapte similare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel