Spania. Cozi uriașe și haos pe aeroporturi din cauza restricțiilor anti-Covid

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Noile restricții de călătorie, instituite în Spania pentru a controla răspândirea variantei Omicron, au creat haos și cozi uriașe pe aeroporturile din țară, totul înaintea perioadei aglomerate de Crăciun.

 

De la 1 decembrie, turiștii britanici nevaccinați nu mai pot vizita Spania, după ce autoritățile spaniole au decis că un test Covid negativ nu mai poate înlocui un permis de vaccinare.

De asemenea, noile restricții vin în contextul în care cozile uriașe au îngreunat, deja, situația la Madrid, unde, luna trecută, 5.000 de călători și-au pierdut zborurile, din cauza timpilor mari de așteptare pentru controlul pașapoartelor.

"Haos total pe aeroportul Barajas din cauza lipsei de previziune a Aena (compania spaniolă de operațiuni aeroportuare)", a scris pe Twitter jurnalistul spaniol Francisco Carrión. "În acest moment, sunt cozi uriașe pentru controlul pașapoartelor în Terminalul 1. Poliția națională refuză să își asume responsabilitatea și dă vina pe Aena", a adăugat acesta.

 

Haosul s-ar putea extinde pe aeroporturile din întreaga țară


Guvernul regional al Madridului, condus de Isabel Díaz Ayuso, a cerut desfășurarea mai multor polițiști de frontieră pentru a ușura fluxul de pasageri pe aeroportul din oraș.

Cu toate acestea, problema pare să se extindă la aeroporturile din întreaga țară, deoarece temerile legate de varianta Omicron au determinat guvernele să implementeze noi restricții de călătorie.

"Întârzierile care au loc acum pe aeroporturile din Madrid și Barcelona s-ar putea agrava în perioada Crăciunului, în special, în aeroporturile cu cel mai mare număr de pasageri din țările care nu fac parte din spațiul Schengen, precum și în aeroporturile din Insulele Canare, Insulele Baleare, Alicante și Malaga", au declarat grupurile de agenții de turism UNAV și FETAVE, scrie The Local.

 

Turiștii britanici nevaccinați nu mai pot vizita Spania

 

Situația cea mai dificilă este în capitala țării, căci în Madrid pasagerii trebuie să aștepte la coadă timp de 45 de minute, la controlul pașapoartelor, din cauza lipsei de personal, au precizat agențiile.

De asemenea, grupurile de agenții de turism și-au exprimat în mod special îngrijorarea pentru persoanele care călătoresc între Spania și Regatul Unit. În special pentru călătorii britanici, care reprezintă aproximativ 25% din totalul pasagerilor internaționali care trec prin aeroporturile spaniole.

Amintim că de la 1 decembrie, toți cetățenii britanici cu vârsta de peste 12 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării complete (trebuie să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză), pentru a putea intra în Spania, informează The Local.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel