Spania. Cinci românce, ucise cu bestialitate. Alte 35 de femei, moarte

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un reportaj făcut de jurnaliștii de la elcorreo.com arată că în acest an 40 de femei au fost ucise de partenerul de viață sau de fostul soț/iubit, în Spania. Printre cele 40 de femei se regăsesc și cinci românce. 

Jurnaliștii prezintă în ordine cronologică crimele săvârșite de parteneri sau foști parteneri asupra femeilor care sunt pe teritoriul Spaniei. 

Prima româncă ucisă în acest an a fost Liliana Mateescu, în vârstă de 43 de ani, ucisă de fostul soț în fața celor doi copii ai ei, Luisa Camelia (13 ani) și Eduardo (11 ani), pe data de 21 ianuarie. Atât victima, cât și făptașul au emigrat în Spania din România cu aproape două decenii în urmă. Fuseseră divorțați, dar totuși împărțeau casa. Fiica a alertat un vecin să sune la serviciile de urgență chiar înainte ca tatăl ei, care s-a predat și a mărturisit crima. Nu au existat plângeri anterioare.

 

Alina, decapitată 

 

În data de 16 februarie, Alina Mocanu, în vârstă de 34 de ani, a fost găsită moartă într-un container cu semne de violență pe corp. Unii muncitori ai curățeniei au găsit-o. Ulterior s-a confirmat că a fost decapitată de partenerul ei, Arthur K., un olandez de 59 de ani pe care îl denunțase pentru maltratare. Arthur a trebuit să respecte un ordin de restricție timp de aproape jumătate de an. Cu toate acestea, Alina a refuzat să depună mărturie împotriva partenerului ei la proces, anulând ordinul. Criminalul a fost arestat a doua zi după crimă. Fiul de 14 ani al Alinei a rămas anul acesta fără mama sa.

Pe 13 iulie, Mădălina Neacșu, a fost bătută până la moarte într-o zonă industrială de partenerul ei, care a sunat la 911, acuzând că s-a înecat cu un ghimpe. La sosirea paramedicilor, femeia, de origine română la fel ca criminalul ei, a suferit un traumatism cranian, a sângerat de la o ureche și a avut dificultăți de respirație. În cele din urmă, a decedat în spital din cauza rănilor sale. Nu există plângeri anterioare privind violența de gen.

 

Înjunghiată până la moarte

 

Alina Erica, în vârstă de 37 de ani, fost ucisă pe data de 15 august. Potrivit vecinilor, în jurul orei nouă dimineața, s-a auzit o ceartă între Alina Erica și fostul ei partener, Dan Ciule. Dan Ciule a înjunghiat-o de mai multe ori pe Alina, ceea ce i-a provocat moartea, iar apoi a încercat să-și ia viața și a murit la Spitalul General din Segovia. Victima vorbise cu Garda Civilă cu o zi înainte, potrivit „El Norte de Castilla”. Erica s-a dus la cazarmă și a găsit-o încuiată, dar agenții au localizat-o și au vorbit cu ea. Ea a spus că a avut probleme cu fostul său partener, dar nu a depus plângere. Femeia era mama unui minor de 16 ani.

În data de 10 septembrie, o româncă de 53 de ani a murit din cauza loviturilor pe care i le-a dat soțul ei, tot român, cu un ciocan. Victima era invalidă într-un scaun cu rotile și era cunoscută pentru că cerșea în oraș. Nu există fotografii ale victimei.

Jurnaliștii de la elcorreo.com trag un semnal de alarmă asupra violenței care pot ajunge până la crimă expunând cazurile celor 40 de femei ucise numai în acest an.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel