Spania. Bebeluș român de doar o lună, mort după îndelungi abuzuri. Tatăl, cercetat pentru omor alături de mamă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bebeluș de numai o lună a murit la spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona, Spania. Deși inițial părinții copilului erau acuzați de abuz, mama a fost prima cercetată pentru omor, în timp ce tatăl scăpase fără nicio acuzație, motivând că era la serviciu când aveau loc abuzurile din partea mamei supra bebelușului. Acum anchetatorii au decis ca și românul să fie anchetat pentru omor.

Tatăl bebelușului de o lună din Tàrrega (Lleida) care a murit pe 18 noiembrie după ce a fost internat timp de 13 zile în stare gravă la spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona în urma unor presupuse abuzuri, a fost audiat, luni, de Judecătoria de Instrucție numărul 1 din Cervera, de data aceasta fiind cercetat pentru omucidere, la fel ca mama micuțului.

În acest moment, Parchetul nu a solicitat arestarea provizorie pentru niciunul dintre părinți, care sunt cetățeni români. Copilul lui Tàrrega, în vârstă de doar o lună, a murit pe 18 noiembrie după ce a fost internat timp de 13 zile în stare gravă la Spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona pentru presupus abuz.

Părinții români, anchetați pentru crimă

 

Românul este acum  anchetat pentru  o presupusa infracțiune de crimă, alături de mamă. În acest fel, se investighează dacă presupusa pruncucidere ar putea fi intenționată sau accidentală, au transmis surse din cadrul Procuraturii către presa din Spania.

Pe data de 5 noiembrie, cuplul, împreună cu alte rude, l-au dus pe copil la spitalul Arnau de Vilanova din Lleida întrucât avea mai multe răni. Medicii i-au alertat pe Mossos cu privire la posibile maltratări, așa că a început ancheta judiciară și au decis să-l transfere pe minor la Sant Joan de Déu din cauza gravității rănilor care i-au costat viața.

Tatăl, în vârstă de 24 de ani, tot român, a explicat  atunci că în momentele în care bebelușul a suferit rănile el era la serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel