Spania. Autorităţile române, discuţii despre obţinerea dublei cetăţenii

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook
Sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

Ambasada României în Spania a transmis un mesaj cu discuţiile dintre Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei şi omologul său spaniol, Juan González-Barba. Printre cele cinci puncte de discuţii a fost reiterată dorinţa comunităţii române din Spania privind dubla cetăţenie.

“Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a efectuat, la 29 aprilie 2021, o vizită de lucru în Regatul Spaniei, în cadrul căreia a avut consultări cu omologul spaniol, Juan González-Barba, și întrevederi cu Aurora Mejía, consilier diplomatic al Primului ministru, și cu Susana Sumelzo, președintele Comisiei mixte pentru UE din cadrul Parlamentului spaniol.

- Vizita a avut ca scop continuarea dialogului bilateral în vederea pregătirii primei ședințe comune de guvern, în contextul aniversării, în acest an, a 140 de ani de relații diplomatice dintre cele două state, și discutarea subiectelor de interes comun aflate pe agenda europeană.

- Discuțiile au evidențiat stadiul excelent al relației bilaterale dintre cele două state, aflate la un nivel de Parteneriat strategic, precum și dorința comună pentru marcarea de o manieră mai vizibilă a inițiativelor comune în plan bilateral și european.

- În vederea utilizării potențialului real de cooperare dintre cele două state, ambele părți au exprimat interesul pentru intensificarea cooperării economice și sectoriale, inclusiv din perspectiva încurajării investițiilor reciproce și revenirii rapide la nivelul schimburilor comerciale bilaterale și al investițiilor înregistrate înainte de pandemie.

- Secretarul de stat Iulia Matei a subliniat, de asemenea, contribuția esențială a comunității românești la viața socială și economică a Regatului Spaniei, fapt confirmat și de interlocutorii spanioli, care au apreciat nivelul foarte bun de integrare a cetățenilor români în țara gazdă. De asemenea, partea română a reiterat doleanțele pe care comunitatea română din Spania le transmite constant în privința obținerii dublei cetățenii.

- În seria evenimentelor menite să marcheze aniversarea celor 140 de ani de relații diplomatice, secretarul de stat Iulia Matei a inaugurat, alături de omologul spaniol, o expoziție de documente și fotografii de arhivă ilustrând momente semnificative din istoria cooperării bilaterale, realizată în colaborare cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe”, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel