SPANIA: Doi români și un bancher au ticluit planul: Au furat de la patroana DECEDATĂ aproape 100.000 de EURO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, soț și soție, sunt acuzați că au furat din conturile unie bătrâne decedate, unde femeia a lucrat ca menajeră, apropae 100.000 de euro. Ei au recunoscut frauda și au primit închisoare cu suspendare.

Procurorii din cadrul Curții Provinciale de Justiție din Madrid, Spania, cer închisoare pentru un cuplu de români și un bancher spaniol, acuzați că au furat aproape 100.000 de euro din conturile unei bătrâne decedate. 

Anchetatorii cer pentru Daniela Mihaela Gheorghieș pentru soțul ei, Mircea Constantin Gheorghieș, opt ani și șase luni, respectiv șapte ani  de închisoare, pentru o înșelătorie de aproape 100.000 de euro. Cei doi ar fi sustras, cu ajutorul lui Angel Matarranz Marco, un angajat la o bancă din SPania, 99.715 de euro, din contul unei femei în vârstă deja decedate.  Pentru bancherul spaniol autoritățile cer și în cazul lui șapte ani de închisoare. Procurorul îi impută lui Matarranz acuzațiile de fals și fals în formă continuată înt documente oficiale.

Cei trei au recunoscut, astăzi, faptele de care sunt acuzați la Curtea Provincială din Madrid și au acceptat pedepse sub doi ani, ceea ce îi împiedică să intre în închisoare.

Daniela Mihaela Gheorghieș lucrase pentru femeia singură dar cu o avere imprsionantă, pentru mai bine de 11 ani, înainte ca această să moară. Femeia a considerat, pesemne, că averea fostei sale angajatoare i se cuvine, din moment ce defuncta nu avea alte rude în viață.

Românca, Daniela Mihaela Ghoeghieș, a lucrat ca menajeră pentru femeia decedată timp de unsprezece ani, până în 2012, an în care femeia a fost internată într-un azil medical din Alcalá de Henares (Madrid). În 2013, bătrâna a murit, iar cei trei au dezvoltat planul pentru a obține cei 99.715 de euro din contul decedatei. 

Menajera româncă, „unic moștenitor“ al averii bătrânei

 În perioada 2013 - 2014, bancherul spaniol a semnat unsprezece cecuri în valoare de 90.370 de euro, în numele bătrânei decedate, profitând de faptul că femeia nu avea moștenitori apropiați. Pentru „serviciul său“, spaniolul a încasat suma modică de 3.000 de euro. Asta în timp ce ce soiți Gheorghieș au deschis un cont cu datele defunctei într-o altă bancă, unde au transferat banii bătrânei. În plus, fosta menajeră împreună cu soțul ei, au folosit cartea de credit a bătrânei pentru a face rambursări în valoare de 74.290 de euro și cumpărături în valoare de 4.495 de euro.

Totul a fost descoperit de angajații băncii din Alcalá, care au avertizat poliția că se întâmplă ceva ciudat în conturile bătrânei, despre care credeau că este în viață. Nimeni nu informase banca despre decesul femii. Polițiștii din cadrul departamentului de cercetare a fraudelor din Madrid a început să investigheze și au găsit casa bătrânei, unde femia a trăit până la retragerea în azilul geriatric. Menajera româncă avea însă cheile apartamentului, unde intra și pleca după cum dorea, fără a-și pune nimeni vreun semn de întrebare. 

Ba chiar, soții Gheorghieș au pregătit și un presupus testament, pe care bătrâna l-ar fi lăsat și în care o numea moștenitoare universală pe cea care îi fusese menajeră. Întrebată de ce nu a mai arătat documentul până atunci, românca le-a spus că tocmai îl găsise, ascuns într-o cutie de pantofi pe care nu a deschis-o până atunci. Documentul, potrivit poliției, era fals. 

Rechizitoriul, citat de presa din Spania, amintește că Daniela și Mircea Gheorghieș au returnat voluntar 52.900 de euro poliției în numerar, precum și obiecte pe care le-au obținut în mod fraudulos folosind cardul de credit al bătrânei, fapt ce le-a ușurat pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel