Spania AMENINȚĂ Marea Britanie. Anunță că va ÎNLĂTURA drepturile britanicilor din Spania, după Brexit

Narcis Popa |
Data publicării:

Spania amenință Marea Britanie. Guvernul spaniol spune că va înlătura toate drepturile rezidenților britanici care locuiesc în Spania în cazul în care după Brexit, Marea Britanie nu va adopta măsuri care să vină în sprijinul spaniolilor, relatează El Pais. 

Guvernul spaniol a aprobat deja un decret regal care acoperă aproape toate domeniile vieții zilnice pentru cei peste 300.000 de britanici înregistrați oficial în țară, dar vrea să vadă dacă Marea Britanie va acorda reciprocitate în zona drepturilor. 

Spania cere reciprocitate din partea Regatului Unit în unul dintre cele mai sensibile aspecte ale Brexit: tratarea cetățenilor spanioli.

Guvernul spaniol a aprobat de urgență legislația pentru a proteja drepturile celor 365.967 de britanici care sunt rezidenți oficial în țară, așteaptă mecanisme similare pentru spaniolii din Marea Britanie.

Ministrul de externe Josep Borrell a transmis deja această grijă a sa guvernului britanic și premierului Boris Johnson și a avertizat că, în cazul în care nu există măsuri echivalente în Marea Britanie, guvernul spaniol va acționa în consecință. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel