Spania. Spaţiul aerian în zona unui aeroport din Madrid a fost închis din cauza unor drone

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Spaţiul aerian în zona aeroportului Adolfo Suarez-Madrid Barajas a fost închis luni, iar operaţiunile de pe aeroportul madrilen suferă întârzieri după ce au fost detectate drone neautorizate în imediata apropiere, a anunţat Ministerul Transporturilor, Mobilităţii şi Agendei Urbane din Spania, informează El Pais.

Decizia a venit la scurt timp după ora locală 12:30 după ce mai mulţi piloţi au avertizat în legătură cu prezenţa acestor drone în apropierea pistelor.

După incident, Agenţia de Stat pentru Securitate Aeriană (AESA) a transmis pe contul său oficial de Twitter că ''zborul dronelor în apropierea unui aeroport reprezintă o infracţiune gravă şi sancţiunile pot ajunge până la 90.000 de euro''.

La rândul său, Enaire, organismul oficial de control aerian, a informat iniţial că sunt întârzieri pe aeroportul Madrid-Barajas. Enaire a recomandat pasagerilor să consulte orarul de zbor cu companiile la care au rezervat biletele şi a amintit că dronele nu sunt jucării.

Agenţia EFE relatează că închiderea aeroportului s-a produs într-o zi complicată deja pentru traficul aerian, din cauza ceţii dense.

Potrivit sursei citate, compania aeriană spaniolă Iberia a deviat patru zboruri către Valencia, Valladolid şi Santiago de Compostela. Avioanele deviate veneau de la Miami (SUA), Bruxelles (Belgia), Londra (Regatul Unit) şi Ciudad de México (Mexic).

Compania Air Europa a comunicat că închiderea spaţiului aerian în zona aeroportului din Madrid poate afecta unele dintre zborurile sale, fără a preciza însă care dintre ele.

Reuters relatează că aeroportul madrilen a rămas închis pentru cel puţin două ore şi că 22 de zboruri au fost deviate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel