Spală cu ușurință vasele murdare de grăsime, chiar și în apă rece: Cele mai bune soluții și metode, la îndemână pe timp de vară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spală cu ușurință vasele murdare de grăsime, chiar și în apă rece Cele mai bune soluții și metode, la îndemână pe timp de vară
Spală cu ușurință vasele murdare de grăsime, chiar și în apă rece Cele mai bune soluții și metode, la îndemână pe timp de vară

Spălarea vaselor este o îndeletnicire cu care gospodinele trebuie să se confrunte zilnic. Iar lunile de vară sunt, de obicei, afectate de întreruperi de apă caldă. Iată câteva dintre metodele de a spăla vasele murdare de grăsime cu succes, chiar și în apă rece.

Dacă ai de gând să speli vasele în apă rece, merită să vă înarmați cu câteva trucuri care își vor ușura considerabil munca.

Cel mai bun mod de a spăla vasele în apă rece

 

Imediat după masă, curățați orice resturi de mâncare din farfurie. În primul rând, alimentele se înfundă în scurgere și, în al doilea rând, nu se vor lipi de suprafață și sunt mai ușor de îndepărtat.

Este recomandabil să spălați vasele imediat după ce ați gătit sau după ce ați mâncat. În caz contrar, înmuiați-le în apă caldă care poate fi preîncălzită într-o cratiță.

Schimbați regulat buretele de spălat vasele. Există diverse opțiuni disponibile în magazine care pot îndepărta cu ușurință grăsimea, calcarul și alimentele arse.

Nu stivuiți vasele una peste alta. Spălarea ambelor părți ale grăsimii va fi neplăcută și foarte consumatoare de timp.

Înmuierea celor mai multe tacâmuri și veselă este sigură, dar cuțitele trebuie spălate imediat. În apă, acestea vor începe să ruginească și pot deveni plictisitoare.

Vasele care urmează să fie spălate trebuie curățate mai întâi, atâta timp cât buretele este curat.

Înainte de a începe să gătiți. Este o idee bună să începeți să vă gândiți la ustensilele de care veți avea nevoie. Acest lucru va ajuta la evitarea farfuriilor murdare și la coordonarea procesului de gătit.

Trucuri care te ajută să speli ușor vasele în apă rece

 


Există o mare varietate de detergenți pentru apă rece pe rafturi. Multe dintre ele fac o treabă excelentă în curățarea grăsimii și a alimentelor arse. Deoarece apa rece îndepărtează mai ușor lichidul, trebuie să clătiți mai bine.

Pentru cei care se feresc de substanțe chimice, unele remedii populare ar putea fi o idee bună:

Bicarbonatul de sodiu este un detergent universal. Îndepărtează grăsimea, calcarul și calcarul de ceai. Face ca sticla și cristalul să strălucească. Bicarbonatul de sodiu se folosește ca detergent: se aplică pe un burete și se șterge pe suprafață. Dar nu este potrivit pentru teflon sau alte materiale antiaderente.

Muștarul se aplică sub formă de pulbere pe un burete sau se dizolvă în apă. Nu zgârie stratul de teflon, degresează și dezinfectează suprafața. Pentru un efect mai bun, poate fi amestecat cu oțet de mere sau de masă; săpun de rufe 65% sau 72%. Curăță grăsimea și reziduurile alimentare la fel de bine ca și alți detergenți.

Spălarea ustensilelor de bucătărie din grăsime este o sarcină ingrată. Va fi nevoie de mult detergent și răbdare pentru a le curăța din nou.

Cele mai bune soluții și metode, la îndemână pe timp de vară

 


Spălați mai întâi vasele mai puțin murdare: linguri, căni, pahare.

Închideți scurgerea chiuvetei cu un dop. Dacă nu există dopuri de plută, folosiți un lighean.

Turnați apă caldă, adăugați câteva picături de detergent și lăsați obiectele să se înmoaie timp de 15 minute.

După 15 minute, apa din chiuvetă sau din bazin poate fi ușor diluată cu apă rece pentru a spăla vasele mai confortabil.

Dacă produsul nu este suficient, adăugați o cantitate mică pe un burete și spălați vasele direct în bazin/lavoar. Nu scurgeți lichidul.

Când totul este curățat de grăsime, scurgeți apa murdară cu săpun și clătiți vasele sub un jet de apă rece.

Dacă nu sunteți sigur că detergentul a fost îndepărtat, puteți clăti din nou articolele.

Dacă aveți acasă o rezervă de cârpe confecționate din pânze nețesute, puteți șterge vasele cu ele înainte de spălare.

Puțini sunt cei care simt plăcerea și relaxarea de a spăla vasele și puțini sunt cei care se bucură să o facă în apă rece. Pentru a face acest proces mai puțin enervant, poate doriți să ascultați o muzică plăcută sau o carte audio pentru a vă distrage atenția. Nu uitați să delegați această responsabilitate și altor membri ai familiei. Întotdeauna trebuie purtate mănuși pentru a vă proteja pielea de pe mâini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel