Sorina Pintea. Şeful PSD Maramureş cere de URGENŢĂ suspendarea contractului de management la Spitalul Judeţean Maramureş

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat joi că el nu a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean Maramureş, deoarece atributul numirii managerilor de spitale pe perioada stării de urgenţă revine exclusiv Ministerului Sănătăţii.

"Ludovic Orban minte! În debutul şedinţei de guvern de azi, premierul Ludovic Orban a afirmat că 'preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean Maramureş'. Fals şi mincinos! Prin OUG nr. 40/2020, atributul numirii managerilor de spitale pe perioada stării de urgenţă revine exclusiv Ministerului Sănătăţii, adică Guvernului României, şi nu Consiliului Judeţean. Tocmai de aceea am luat azi legătura, alături de domnul prefect al judeţului Maramureş, Silviu Ungur, cu domnul ministru Nelu Tătaru şi i-am explicat şi cerut să dispună, de urgenţă, măsura suspendării contactului de management al Sorinei Pintea şi numirea unui manager interimar la Spitalul Judeţean în persoana domnului doctor Vasile Pop, întrucât doamna Pintea se afla în concediu pentru incapacitate temporară de muncă ce a depăşit 30 de zile", a scris Zetea pe Facebook.

El i-a cerut premierului "să iasă din campania electorală şi să ia pentru România măsurile pe care le aşteaptă cetăţenii".

"Nu cred că Guvernul României, condus de către eminentul Ludovic Orban, ar trebui să facă şedinţe de guvern pentru a minţi public. Domnule Orban, vă somez public să vă cereţi scuze pentru folosirea imaginii Guvernului României într-un fake-news! Vă cer să lăsaţi judeţul Maramureş să gestioneze situaţia de criză ca până acum, cu ajutor infim din partea Guvernului, dar cu rezultate foarte bune. Am luat măsuri în premieră naţională, pentru siguranţa maramureşenilor, întrucât pentru mine, pentru noi, contează doar sănătatea maramureşenilor, nu atacurile politice", a subliniat Zetea.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătăţii să înceapă procedurile de demitere a directorului Spitalului Judeţean Maramureş, în cazul în care se dovedeşte că preşedintele Consiliului Judeţean ar fi repus-o în această funcţie pe Sorina Pintea.

"Domnule ministru Tătaru, am văzut că preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa de urgenţă în baza Decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical la Spitalul Judeţean", a afirmat Ludovic Orban în şedinţa de guvern.

Ministrul Sănătăţii a comunicat că a luat legătura cu autorităţile de la Maramureş şi a demarat procedurile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel