Sorina Pintea, drespre transplantul lui Arșinel: Dacă s-a întâmplat asta în 2013 este trist și grav

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Actorul Alexandru Arșinel a făcut transplant în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în 2013.  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că în momentul în care nu există criterii clare de alocare a organelor, se întâmplă aceste lucruri.

 

"Eu nu aș dori să combat ceea ce prezentați. Pot să vă spun că în momentul în care nu există criterii clare de alocare a organelor, se întâmplă aceste lucruri.  Chiar în aceste momente sunt într-o ședință cu Consiliul Știițific al Transplantului pentru a stabilii criterii ca să nu exista dubii cu privire la modul de alocare a organelor.

Dacă s-a întâmplat asta în 2013 este trist și grav, există o anchetă pe acest caz și sper să iasă adevărul de iveală Este 2013 și nu aș vrea că comentez, categoric nu este o situație normală și legală", a declarat Sorina Pintea la România TV.

Dezvăluirea a fost făcută de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că Arșinel a făcut transplant în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. Practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, a declarat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT, la Interviurile HotNews LIVE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel