Sorina Matei.: „Vreți să vedeți cum e să fii prost de-a binelea? FAKE NEWSUL ZILEI”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jurnalista Sorina Matei comentează într-un mesaj, transmis astăzi, despre știrile „fake news” din cursul zilei de astăzi în legătură cu Direcția Națională Anticorupție (DNA).

„Vreţi să vedeţi cum e să fii prost de-a binelea?
FAKE NEWSUL ZILEI: „DNA își suspendă activitatea”

1. Mai întâi dai un MEGA FAKE NEWS că DNA şi-a suspendat activitatea. Realitate: DNA votase să NU-şi suspende activitatea. Propunerea de suspendare activităţii picase la vot.

2. Apoi ca să ieşi din rahat, dai AL DOILEA FAKE NEWS. Că a apărut o "controversă": pe un aşa zis articol 121 din alin 10 din Regulamentul de Ordine Interioară al DNA care nu ar fi clar şi nu ar spune "dacă prevederea se referă la numărul procurorilor care sunt prezenți în adunare sau la numărul total al acestora". Ei bine, articolul 121 alin 10 NU EXISTĂ. Pentru că 121 are doar 2 alineate care se referă oricum la altceva: la repartizarea lucrărilor şi dosarelor.

Citește și Sorina Matei: „BOMBĂ cu fisiune: Florea a încălcat deja legea în dosarul Kovesi. Showul, prostia și graba strică totul"

3. Ce există în Regulamentul DNA este articolul 11 alin 5 care scrie negru pe alb că "Hotărârile adunării generale a procurorilor se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți". Realitate: s-au renumărat voturile ca să nu existe alţi imbecili, şi rezultatul e acelaşi. Propunerea de suspendare a activităţii DNA picase la vot.
Link regulament, 121 alin 10 nu există http://www.pna.ro/legislatie.xhtml?sectiune=2&id=16

Autor fake newsuri: Andreea Pavel.

Singurii care au dat informaţia corectă au fost cei de la Protv care are corespondent pe DNA. Dacă se voia a se da informaţia corectă se putea”, a scris Sorina Matei pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel