EXCLUSIV  SONDAJ Dan Gîrbovan, ministru al Justiției. Ce cred românii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Românii au fost chestionați cu privire la posibila numire a Danei Gîrbovan în fruntea Ministerului de Justiție. 

Redactia StiriDiaspora a realizat un sondaj în care românii au fost întrebați dacă va aproba președintele Klaus Iohannis numirea Danei Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.

Aproximativ 6.000 de români au răspuns la sondaj, iar majoritatea consideră că președintele nu va aproba numirea lui Gîrbovan ca ministru al Justiției.

Astfel, 69.2% (4167) consideră că nu, în timp ce 30.8% (1854) cred că Iohannis o va numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției. 

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat vineri că, potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei, portofoliul urmând să fie preluat de Dana Gîrbovan.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunţat ulterior că, în cazul în care numirea sa va fi acceptată de şeful statului Klaus Iohannis, va fi deschisă să colaboreze cu toţi factorii decizionali, pentru o justiţie independentă şi eficientă. Ea a precizat că nu doreşte ca MJ "să devină subiect de dispute politice şi electorale între palate, ci discuţiile publice să fie pe găsirea de soluţii pentru problemele din Justiţie".

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act luni de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, propunerea de eliberare din funcţie fiind trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Iată mai jos graficul votului:

(w670)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel