Soldații ruși protestează lângă Ucraina: „Trăim precum animalele! Nimeni nu are nevoie de noi” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Revoltă în rândurile lui Putin? Recruții înrolați în războiul din Ucraina "amenință să răstoarne regimul rusesc din cauza invaziei”
Revoltă în rândurile lui Putin? Recruții înrolați în războiul din Ucraina "amenință să răstoarne regimul rusesc din cauza invaziei”

Sute de soldați ruși mobilizați recent au protestat lângă granița cu Ucraina față de condițiile inumane în care stau, lipsa armelor și relele tratamente aplicate de ofițeri.

Denunțul soldaților ruși mobilizați a fost făcut public datorită unei unei înregistrări video publicate de site-ul de știri independent The Insider, relatează Știrile PRO TV. Așadar, imagini cu noii recruți dormind pe jos, fiind înarmați cu puști învechite și cărora li s-a ordonat să își procure singuri proviziile au apărut aproape imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare „parțială” luna trecută.

Aproximativ 500 de soldați s-au adunat în regiunea Belgorod din vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, fără să fie instruiți și fără să știe unde sunt desfășurați, au declarat autorii ultimei înregistrări video.

 

„Nimeni nu are nevoie de noi”

 

„Nimeni nu are nevoie de noi”, se poate auzi o voce din spatele camerei, flancată de soldați în uniformă pe platforma unui tren.

„Trăim precum animalele de o săptămână încoace”, spune un soldat, adăugând că alții nu au primit niciun sprijin material sau compensație financiară de când s-au supus oridunului lui Vladimir Putin. 

„Am cheltuit o sumă absurdă de bani doar pentru a ne hrăni, ca să nu mai vorbim de muniție”, a tunat un alt soldat rus.

 

 

Soldații, nevoiți să dea o avere pe echipamentele lor

 

The Insider a relatat anterior că soțiile soldaților au fost obligate să cheltuiască până la 2.500 de dolari pentru echiparea soților lor. Un site web înființat pentru a răspunde la întrebări privind mobilizarea afirmă că solicitarea soldaților de a-și cumpăra propriul echipament este ilegală. Același site îi încurajează pe soldați să își aducă pe câmpul de luptă propriile ochelari de vedere pe timp de noapte și drone.

Yury Shvytkin, vicepreședintele Comisiei de Apărare a Dumei de Stat, a declarant, joi, că a cerut biroului procurorului militar și Comisiei de Investigații să analizeze incidentul.

Analiștii militari occidentali au prezis că graba Kremlinului de a desfășura noii recruți pe linia frontului va duce la o rată ridicată a mortalității, la lipsa de fiabilitate a trupelor și la un moral scăzut.

Mai mult, s-a raportat că mai mulți recruți au murit înainte de desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel