Șoferiță româncă, haos pe o autostradă din Italia: a provocat un accident, apoi a întors și a fugit pe contrasens

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Accident - imagine ilustrativă
Accident - imagine ilustrativă

O româncă din Italia a provocat un accident apoi a încercat să fugă pe contrasens. 

O româncă rezidentă în localitatea Fino Mornasco din provincia Como a tamponat o mașină în timp ce circula pe autostrada A9 din Italia, direcția spre granița cu Elveția, apoi a încercat să fugă de la locul accidentului pe contrasens.

Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de vineri, 18 noiembrie 2022, pe porțiunea de autostradă care trece prin localitatea Grandate din provincia Como, în direcția spre vama din Brogeda, relatează publicația Il Giorno.

Potrivit autorităților, un autoturism Volkswagen Polo, condus de o femeie de 39 de ani, a fost tamponat din spate de un autoturism Smart, la volanul căruia se afla o româncă în vârstă de 30 de ani.

Tânăra, în loc să coboare de la volan și să verifice starea de sănătate a celeilalte șoferițe, a decis în schimb să întoarcă mașina în plină autostradă și să fugă de la locul accidentului pe contrasens.

Autoturismul Smart al româncei s-a blocat însă după o scurtă fugă, iar echipajul de poliție care a intervenit la fața locului l-a găsit pe contrasens, la circa 100 de metri distanță de locul în care s-a petrecut accidentul.

Polițiștii au supus-o apoi pe românca de 30 de ani unui test etilotest care a dat rezultat pozitiv.

Șoferița a fost denunțată atât pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, dar și pentru diferite încălcări ale codului rutier, printre care și schimbarea sensului de mers într-o zonă interzisă, agravată de faptul că a fost comisă pe autostradă.

Mașină, căutată de autoritățile din Italia, identificată de polițiști în Vama Cenad. Șoferul român a rămas pieton

 

Un român, în vârstă de 24 de ani, a rămas pieton, după ce polițiștii de frontieră de la Vama Cenad i-au verificat automobilul, în baza de date.

Tânărul de 24 de ani s-a prezenta,t vineri, după prânz în Vama Cenad pentru formalitățile la frontieră. Conducea un microbuz Mercedes Benz, iar polițiștii de frontieră i-au cerut și actele mașinii. În timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit că autovehiculul era dat în urmărire pentru confiscare de autoritățile din Italia.

Șoferul este cercetat penal după ce polițiștii de frontieră au descoperit că încerca să introducă în țară o mașină dată în urmărire pentru confiscare. Autovehiculul a fost indisponibilizat.

„În data de 18.11.2022, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în anul 2019. Autoturismul, în valoare de 82.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei”, transmit polițiștii de frontieră.

Oamenii legii fac acum cercetări pentru tăinuire, iar la finalizarea anchetei vor lua măsurile legale ce se impun.

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel