Șoferiță româncă de TIR, amendată cu aproape 35.000 de euro în Danemarca: Abateri similare și în alte țări europene

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O tânără șoferiță româncă de TIR, de doar 22 de ani, a primit o amendă de 34.000 de euro, pe autostradă, în Danemarca. Românca fusese amendată în urmă cu câteva luni și în altă țară europeană.

Poliția daneză a amendat cu un total de 255.000 DKK, adică este 34.000 de euro, doi șoferi români de camion și pe angajatorul lor.  Românca amendată avea coleg de echipaj un alt român, în vârstă de 32 de ani. Amenda a fost plătită a doua zi, relatează poliția daneză.

La Tappernoy, un camion românesc a fost supus unui control, săptămâna trecută. Poliția a descoperit că nu se plătise taxa de drum pentru camion. În plus, au fost constatate mai multe încălcări ale timpilor de conducere și de odihnă.

Camionul era condus de o femeie de 22 de ani, iar colegul ei de echipaj era un bărbat de 32 de ani, ambii de naționalitate română. Datele tahografului au arătat că ambii șoferi au condus de mai multe ori fără card. Cei doi au recunoscut eroarea și au mărturisit că nu au folosit cardul tahograf în timpul încărcării și descărcării.

Șoferiță româncă de TIR, amendată cu aproape 35.000 de euro în Danemarca

 

Unul dintre cei doi șoferi a fost amendat cu 8.552 de euro și a primit o interdicție de conducere a camionului timp de șase luni în Danemarca. Celălalt șofer a fost amendat cu 2.527 de euro și o interdicție necondiționată de trei ani la volanul camionului, în Danemarca.

În plus, compania română de transport a trebuit să plătească amenzi de 22.999 de euro pentru încălcarea timpului de conducere și de odihnă a șoferilor, utilizarea incorectă a tahografului și neplata taxei de drum.

„Amenda totală de peste 34.000 de euro arată că autoritățile iau în serios aceste probleme. Nu vom permite ca siguranța drumurilor daneze să fie compromisă de șoferi și companii de transport care încalcă regulile. Aceste camioane prezintă un risc ridicat dacă șoferului nu i s-a acordat odihna necesară, motiv pentru care continuăm să ne menținem presiunea de control în Danemarca de Est.”, afirmă Henrik Fobian, purtătorul de cuvânt al poliției din Jutlandul, citat de tv2east.dk.

Amenda totală a fost achitată a doua zi, iar cei doi șoferi au acceptat și au semnat procesele verbale prin care își pierd dreptul de condus în Danemarca. În urma cercetărilor ulterioare, poliția a mai constatat că aceiași șoferi au fost arestați în urmă cu câteva luni într-o altă țară europeană și au trebuit să plătească aproximativ 7.000 de euro pentru încălcări similare are legilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel