Șofer român închis în Franța, după ce a vrut să răpească un băiețel de 5 ani într-o benzinărie. "Prefer să mor, decât la închisoare"

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un român din Franța a fost condamnat la un an de închisoare după ce a încercat să răpească un băiețel de cinci ani și jumătate. 

Un șofer de camion român în vârstă de 47 de ani a fost condamnat la un an de închisoare pentru tentativă de răpire. Informațiile din anchetă arată că bărbatul a fost surprins încercând să racoleze un minor dintr-o benzinărie din gara Avia, comuna Antran din Franța. 

Incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere a magazinului. 

”Voiam să îl duc la fiica mea din România” 

 

Tentativa de răpire a avut loc ieri - 3 aprilie, în jurul orei 14:40, când un grup format din 31 de tineri fotbaliști și cei 15 însoțitorii lor au poposit în zona de odihnă a unei benzinării din Avia, după ce s-au întors de la un turneu, pe o vreme ploioasă.

Victima, un băiețel în vârstă de cinci ani și jumătate, care nu făcea parte din grupul sportivilor, el fiind prezent alături de fratele său mai mare, fotbalist, și bunica lor care îi însoțea. 

În imaginile prezentate în sala de judecată a tribunalului penal din Poitiers, se poate observa cum individul se apropie de un copil mic în magazin, îl mângâie pe cap și apoi încearcă să-l ducă afară. Cu toate acestea, el a fost prins înainte să poată ieși din magazin, datorită vigilentei angajaților. 

Răpitorul a fost arestat de jandarmi în zona de odihnă a magazinului, fiind găsit cu o concentrație semnificativă de alcool în sânge (1,25 mg/litru de aer expirat). În timpul interogatoriului, acesta a pretins că intenționa să-l ducă pe copil la fiica sa din România, care avea aceeași vârstă.

Românul s-a sustras de la întrebări și a repetat că nu a avut intenții rele. ”Prefer să mor” 

 

La proces, inculpatul a negat acuzațiile, afirmând că intențiile sale nu au fost rele și că doar dorea să ofere bomboane copilului. Cu toate acestea, avocatul mamei victimei și procurorul au subliniat lipsa de credibilitate a acestei afirmații, evidențiind faptul că în magazin nu raion de bomboane.

Procurorul a recunoscut lipsa de probe clare în ceea ce privește intențiile exacte ale inculpatului, dar a considerat că tentativa de răpire este evidentă. Astfel, s-a cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare, însă instanța a decis un an de închisoare și o interdicție de zece ani de pe teritoriul francez.

În fața acestei decizii, șoferul român a declarat că nu este de acord și că preferă să moară decât să meargă la închisoare.

„Nu sunt de acord cu decizia dumneavoastră. Prefer să mor decât să merg la închisoare.”, a exclamat românul. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel