Șofer de autobuz din Brașov: "Eu stau pe Tik-Tok, zic să aveți grijă cum vă băgați". Polițiștii îl ancheteză 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Un şofer al operatorului local de transport public din Braşov (RATBV) a ajuns în vizorul poliţiei după ce a postat în mediul online un scurt film realizat în timp ce se afla la volanul autobuzului.

Din înregistrare reiese că bărbatul, utilizator de TikTok, ar fi folosit telefonul în timp ce conducea autobuzul.

"Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. Treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori", se aude el în înregistrarea făcută chiar în timp ce autobuzul ieşea din staţie.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt.

"Menţionăm faptul că, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 3 din OUG 195/2002, "folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitiv tip mâini libere", se sancţionează cu amendă de până la 1.160 lei şi aplicarea a 4 puncte penalizare. Dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulaţie, pe lângă sancţiunea cu amenda, conducătorului auto i se va reţine permisul de conducere şi i se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 zile. De asemenea, efectuarea, de către conducătorul unui vehicul, a altor activităţi de natură a-i distrage în mod periculos atenţia în timpul condusului, se sancţionează cu amendă de până la 725 lei", a transmis, vineri, IPJ Braşov. 

Vezi și 

"Bombardierul" cu Mercedes de la Tineretului, care a fugit de poliție, sub control judiciar

 

Bărbatul care a refuzat în urmă cu două zile să oprească la semnalele poliţiştilor şi a demarat, lovind alte două autoturisme, este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unor surse judiciare.

Poliţiştii Secţiei 19 l-au depistat, joi, pe bărbatul din Capitală care a refuzat să coboare din maşină la semnalele poliţiştilor, miercuri seara, în zona Bulevardului Tineretului din Sectorul 4.

"La data 26 octombrie, în jurul orei 19,00, poliţişti ai Brigăzii Rutiere, în timp ce desfăşurau activităţi de monitorizare şi fluidizare a traficului rutier pe o stradă din Sectorul 4, au solicitat conducătorului unui autoturism, care încălcase mai multe reguli de circulaţie, să oprească. Acesta nu s-a conformat indicaţiilor poliţistului, în sprijin venind şi o echipă de jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti", informa Brigada Rutieră.

La solicitarea forţelor de ordine să oprească şi să coboare din autoturism, bărbatul a părăsit zona, lovind două autoturisme.

Maşina a fost găsită abandonată, la scurt timp, pe o stradă din Sectorul 4. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel